Teknoloji

Clubhouse mesajlaşma özelliğini yanlışlıkla sızdırdı

clubhouse android mesajlaşma

Clubhouse sesli sohbet odalarıyla Spotify‘dan Facebook‘a kadar pek çok platforma ilham vermişti. Görünen o ki, şirket tamamen sese dayalı deneyimlerden biraz uzaklaşmayı planlıyor. Clubhouse, Backchannel adını taşıyan mesajlaşma özelliğini yanlışlıkla bazı kullanıcılara sızdırdı.

İnternette yapılan paylaşımlar ve dolaşan ekran görüntüleri, Backchannel’ın ses yerine yazıyla iletişim kurma imkanı verdiğini gösteriyor. Henüz bitmemiş olduğu anlaşılan özellikten doğal olarak uygulamanın çıkış notlarında bahsedilmiyor. Sızıntının ardından Backchannel’ın devredışı bırakıldığı da görülüyor.

Clubhouse tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yapılanın ürün inşası sürecinin bir parçası olduğu belirtildi. Sürekli olarak yeni özelliklerin keşfedildiği ve değerlendirildiği belirtilirken, bu değerlendirmelerin bazen haftalık buluşmalarda kullanıcılarla birlikte yapıldığı da hatırlatıldı.

Clubhouse mesajlaşma özelliğini kısa bir süre için canlı tutmuş gibi görünüyor. Bu nedenle özelliğin detayları konusunda net bir şeyler söylemek pek kolay değil. Backchannel isimli mesajlaşma aracının ne zaman tekrar kullanıcı karşısına çıkacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER