Eğlence

Facebook’un Clubhouse rakibi kullanıcılarla buluşuyor

facebook clubhouse

Facebook, Clubhouse rüzgarının etkisiyle geliştirdiği sesli sohbet odası özelliğini kullanıcılarıyla buluşturmaya başlıyor. Şirket aynı zamanda podcast servisini de faaliyete geçiriyor.

Facebook’un sesli sohbet odaları, Twitter’ın Spaces özelliğine benzer şekilde işleyecek. Sohbet odalarına Facebook’un ana uygulaması üzerinden erişilebilecek. Odanın yöneticileri konuşmacılara söz hakkı verebilecek. Facebook, sesli sohbet odalarını Haber Kaynağı’nda hikayelerin üzerinde gösterecek. Bu formatta kullanıcılara odalar üzerinden gelir elde etme imkanı da sunulacak.

Facebook yeni formatının kurallarını uygularken otomasyondan ve kullanıcı raporlarından yararlanacak. Tıpkı Clubhouse’ta olduğu gibi, oda yöneticileri konuşmacılara söz hakkı verebilecek ve kuralları aykırı davrananları rapor edebilecek. Temkinli bir yaklaşım izleyecek olan Facebook, ilk etapta sadece ABD’deki tanınmış kişilere ve içerik oluşturuculara oda oluşturma izni verecek. Ancak tüm kullanıcılar bu sohbetlere dinleyici olarak katılabilecek ve oda sahibi izin verirse söz hakkı alabilecek.

Sesli sohbet odası deneyiminde Facebook Grupları önemli bir rol oynayacak. Grup yöneticileri de sesli sohbet odası başlatabilecek. Ancak Facebook bu imkanı da ilk başta belli gruplara verecek.

Facebook sesli sohbet odalarıyla Clubhouse dışında Twitter ve Spotify ile de rekabet edecek. Twitter Spaces, Spotify ise Greenroom ile bu alanda boy göstermeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER