Eğlence

Spotify Greenroom ile Clubhouse’a rakip oluyor

spotify greenroom
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, Greenroom adını taşıyan canlı ses uygulamasını iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşturmaya başlıyor. Clubhouse’a rakip olarak geliştirilen Greenroom, Spotify’ın sosyal medya alanındaki ilk denemesi olma özelliğini de taşıyor. Kullanıcılar Greenroom’da spor, müzik ve kültür gibi kategorilerde sohbetlere katılabilecek.

Spotify Greenroom’u sessiz sedasız şekilde duyurmayı tercih etti. Kullanıcılarını platforma katılmaya davet eden şirket, bu süreçte insanların Greenroom’u nasıl kullanmayı istediğini görecek. Spotify’ın uzun vadede Greenroom’u ana uygulamasına entegre etmeyi planladığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Greenroom’un temelinde Betty Labs tarafından geliştirilen ve Spotify’ın mart ayında satın aldığı Locker Room uygulaması bulunuyor. Locker Room’un odak noktasında spor içerikleri bulunuyordu. Spotify’ın platformda yaptığı en önemli değişikliğin odak noktalarını çeşitlendirmek olduğu söylenebilir.

Fark edilebilecek diğer değişiklikler ise büyük ölçüde görsel. Spotfiy’ın yeşil-siyah renk temasına göre yenilenen Greenroom’un yazı tipi ve logosu da yenileniyor. Podcast kaydı ve dağıtımı yapmanın mümkün olması da Greenroom’un özellikleri arasında bulunuyor.

Spotify hesabıyla Greenroom’a giriş yapılabilecek. Ancak bu uygulamayı kullanmak için bir zorunluluk değil. İlk kayıt sırasında kullanıcılardan geniş bir konu listesi içinden ilgi alanlarını seçmeleri de istenecek.

Spotify, Greenroom’la birlikte bir içerik yaratıcıları fonunun da duyurusunu yaptı. Bu fona dair detaylar şu an için oldukça sınırlı. Ancak kaynakların verdiği bilgiye göre, kullanıcılara odalarının popülerliği ve etkileşimi doğrultusunda ödeme yapılacak.

Spotify Greenroom ile birlikte Clubhouse dışında Twitter Spaces’a da rakip olacak. Facebook, Slack, LinkedIn, Reddit ve Discord gibi şirketler de benzer sesli sohbet odası platformları geliştirmek için çalışmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER