Teknoloji

Analog kol saati küçük bir diskle akıllı saate dönüşebiliyor

chronos-061115

Bir aksesuar olarak saate fazlasıyla önem verenler, kısa ömürlü akıllı saatler için kendileri için değerli olan kol saatlerinden vazgeçmeyi istemeyebiliyor. Ancak yeni bir ürün, analog saatlere bazı akıllı saat özellikleri kazandırabiliyor. Chronos adını taşıyan ince ve küçük disk, saatin kadranının arkasına yerleştiriliyor ve bildirim geldiğinde ışık ya da titreşim yoluyla kullanıcıları uyarabiliyor. Fitness takibi de yapabilen Chronos, bağlı olduğu telefonun da basit kontrollerine izin veriyor. Kullanıcılar Chronos aracılığıyla gelen aramaları reddedebiliyor veya çalan şarkıyı değiştirebiliyor.

Chronos görüntü itibarıyla bir saat pilini hatırlatıyor. Sadece 3 milimetre kalınlığındaki Chronos’un bir yüzü saatin alt kısmıyla tutunma sağlanması için kauçukla kaplanmış. Binlerce TL’de değerindeki bir saatin altına ışıklar saçan bir disk yerleştirmek çok zarif bir çözüm gibi gözükmese de, kendi saatinden vazgeçmeyip akıllı saatlere alıcı gözlerle bakanlar için en uygun seçenek olduğu gerçeği değişmiyor. Chronos saatin kalınlığını artırarak bilekten biraz yükselmesine neden olsa da, özellikle büyük kadranlı saatlerde çok rahatsız edici bir görüntü sunmayacağı görülüyor.

Chronos’un temel işlevi ise sahibini gelen bildirimlerden haberdar etmek. Her bildirimde titremeyen Chronos, kullanıcılara kimlerden ve hangi uygulamalardan bildirim almayı istediklerini soruyor. Her bildirim farklı bir titreşim formatı ve renkle temsil edilebiliyor. Işıklı bildirimler kullanıcılar tarafından devredışı bırakılabiliyor.

Chronos’un yapabilecekleri sınırlı olsa da, modern akıllı saatlerin özünü kullanıcılarına sunabiliyor. Bu da cihazı uygun bir muadil ürün haline getiriyor. iOS ve Android ile birlikte çalışabilen Chronos, 99 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe çıktı. Ürünün sevkiyatı ise önümüzdeki ilkbaharda başlayacak.

İLGİLİ HABERLER