Manşetler

Google kendi Android yongalarını tasarlamak istiyor

nexus-6p-ifixit-011115

Google’ın en büyük rakiplerinden Apple’ın izinden giderek kendi Android yongalarını tasarlamayı ve üretim sürecine katkıda bulunmayı istediği söyleniyor. The Information’da yer alan habere göre, şirket bu yolla Android ekosistemine tutarlılık ve kendi uzmanlığını getirmeyi amaçlıyor. Google’ın bu amacına ulaşması için fethetmesi gereken en büyük kale ise Qualcomm. Qualcomm halihazırda kendi teknolojisini kullanarak piyasadaki en iyi Android yongalarından bazılarını üretiyor. The Information’ın iddiasına ilişkin olarak Google’dan henüz bir açıklama gelmiş değil.

Haberde Google tasarımı yongalara ilişkin ilk tartışmaların sonbaharda başladığı belirtilirken, şirketin tamamen kendi bünyesinde geliştirdiği bir “kurumsal bağlantı cihazı” üretme arzusunun yonga tasarımı fikrinin oluşmasına öncülük ettiği söyleniyor. Haberde Google’ın kendi akıllı telefon yongalarını tasarlamayı değerlendiği de belirtiliyor. Kendi yongalarını tasarlama stratejisi sayesinde Google’ın gelecek Android sürümlerine artırılmış ve sanal gerçeklik desteği gibi fark yaratacak özellikler eklemesinin kolaylaşacağı düşünülüyor.

Google’ı en çok zorlayacak şey ise bu projede kendisine eşlik edecek bir işlemci üreticisi bulmak olacaktır. Şirketin kendisine düşük fiyatlı Android havuzundan bir ortak bulması mümkün gözükse de, bulunan ortağın üst sınıf Android cihazlara uygun yonga üretemeyebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Apple’ın hakimiyet kurduğu üst sınıf akıllı telefon pazarında parçalı yapısı nedeniyle Android’in arkada kaldığı belirtiliyor. Google’ın kendi tasarımı yongaları ilk olarak Nexus cihazlarında kullanarak diğer üreticileri ikna etmeye çalışması oldukça muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER