Teknoloji

HTC elmaların tekmelendiği yeni reklamıyla Apple’a yükleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC, geçtiğimiz ekim ayında Android 6.0 Marshmallow işletim sistemli ilk akıllı telefonu One A9’u görücüye çıkarmıştı. Yeni akıllı telefonu için ilk reklamını da yayınlayan şirket, kendisine hedef olarak Apple ve iPhone’u seçti. HTC’nin reklam için seçtiği tema ise oldukça tanıdık.

Apple’ın meşhur “1984” reklamını tersine çeviren HTC, iPhone’u “sıkıcı, gri ve herkesin kullandığı bir şey” olarak niteliyor. Ancak şirketin bu yaklaşımıyla Motorola’nın 2011’de Xoom tabletin tanıtımı sırasında izlediği yaklaşımı kopyaladığını belirtmek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One A9 Ön İnceleme

Reklamın en dikkat çekici sahnesinde ise reklam boyunca koşan ve sürekli bir aksiyon içinde olan başrol oyuncusu; etrafında cansız mankenlerin oturduğu, üstünde ise beyaz elmaların bulunduğu bir masaya çıkarak elmaları tekmeliyor. Böylelikle HTC One A9’un rakip olarak kimi seçtiği mesajı daha net veriliyor.

HTC’nin reklamda verdiği mesajlardan birisi de “farklı ol”. Ancak One A9’un tasarımı itibarıyla iPhone’a bir hayli benzemesi söz konusu mesaja biraz mesafeli yaklaşılmasına neden olabilir. HTC One A9’dan ilham alarak zincirlerini kıran insanların doğaya ve yeşile kavuşmasıyla sona eren reklamda akıllı telefonun ses deneyimi ve kamera yetenekleri gibi ön plana çıkan özelliklerine de yer veriliyor.

İLGİLİ HABERLER