Teknoloji

Chrome 90 ile “vurgulamak için bağlantıyı kopyala” özelliği geliyor

Chrome 90 sürümüyle gelecek olan bir yenilikle birlikte kullanıcılar, bir web sitesinin önemli olarak işaretledikleri bir bölümü için bağlantı oluşturabilecekler. Bu özellik daha önce Link to Text Fragment olarak adlandırılan bir tarayıcı eklentisi olarak geçen yıl ortaya çıkmıştı. Google şimdi bu özelliği doğrudan Chrome’a ekliyor.

Yeni özelliğin kullanıcılara sunulması işlemi devam ediyor gibi görünüyor. Chrome 90’a güncelleme yapmış olmamıza rağmen bu özelliğin hâlâ etkin olmadığını görüyoruz.

Söz konusu özellik, Google ürün yöneticisi Kayce Hawkins’in yayınladığı bir blog yazısına göre, tarayıcı uzantısının yaptığı gibi çalışıyor: Bir web sayfasını ziyaret edin, yazdığınız metni vurgulayın bir bağlantı oluşturmak istiyorsanız, sağ tıklayın ve “vurgulamak için bağlantıyı kopyala”yı seçin. Daha sonra başkalarıyla paylaşabileceğiniz, diyez işareti (#) ile biten bir URL oluşturulur. Kullanıcılar bu bağlantıyı açtıklarında, sayfanın başlangıcı yerine vurgulanan bölüme gönderilecekler.

Tarayıcı uzantısı kullanıldığında nihai sonucun nasıl göründüğüne dair bir örnek burada bulunabilir. Ne var ki, bu yalnızca Chrome ve Edge tarayıcılarında çalışır.

Chrome 90 sürümünün kullanıcılara dağıtımı başladı. Google, “vurgulamak için bağlantıyı kopyala” özelliğinin bazı kullanıcılar için masaüstü ve Android cihazlarda zaten mevcut olduğunu söyledi. Şirket, özelliğin iOS’e de “yakında gelecek” olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER