Teknoloji

Chrome 45 beklemedeki sekmeler için bellek temizliği yaparak performansı artıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-chrome-45-040915

Chrome kullanıcıları internet tarayıcısının basitliğini ve gücünü seviyor. Ancak kaynak tüketiminin çokluğu Chrome’un en zayıf noktasını oluşturuyor, internet tarayıcısı çok fazla bellek kullanıyor. Chrome 45 ile birlikte internet tarayıcısı bilgisayarın öz kaynaklarını kullanma noktasında daha proaktif bir tutum sergileyecek.

Bekleme modunda olan sekmelerde uygulanacak çöp toplama süreci sayesinde kullanılmayan bellek temizliği yapılacak. Ayrıca karmaşık web uygulamaları için Chrome daha güçlü hâle gelecek. Google’ın söylediğine göre bellek kullanımında ortalama yüzde 10 oranında bir düşüş kaydedilirken, Gmail gibi karmaşık Web uygulamalarında kullanılan bellek miktarı yüzde 25’e kadar azaltılıyor.

Chrome’un bir web sitesinde Flash içeriğini duraklatan işlevi şimdi standart hâline geliyor. Google, bunun sayesinde pil ömrüne yüzde 15’e varan oranda katkı yapılacağını söylüyor.

Bazı sekmeleri diğerlerinden daha sık kullandığınızda, Chrome bunları yeniden başlatma sırasında diğerlerinden önce otomatik olarak yükleyecek. Google’da ürün yöneticisi ve performans organizatörü olarak görev yapan Ryan Schoen’in yazdığına göre, sekmeler yeniden başlatma işlemi sırasında en son görüntülenenden en eski görüntülenen doğru yükleniyor, böylelikle en önemli olan sekmeleri daha önce görmek mümkün oluyor.

 

Buna ek olarak, Chrome kendisi için kullanılabilir olan öz kaynakları da sürekli izleyecek. Eğer bilgisayarda Chrome’un ihtiyaç duyduğu öz kaynaklar yoksa, sekmelerdeki arkaplan aktiviteleri, siz o sekmelere tıklayıp yeniden ekrana getirinceye kadar duraklatılacak.

Bütün bu değişiklikler Chrome kullanıcılarını memnun edecek, özellikle pil tüketimi nedeniyle Google’ın internet tarayıcısından uzak duranlar için bir şans daha verme noktasında ikna edici olacaktır.

İLGİLİ HABERLER