Teknoloji

Chrome otomatik oynatılan videolar için yeni bir önlem getiriyor

chrome-logo-230715

Chrome videoların otomatik oynatılması gibi, kullanıcıların en az ilgi gösterdiği özellikle ilgili olarak agresif bir adım atmaya hazırlanıyor. Mühendis François Beaufort tarafından yayınlanan bir yazıda Chrome’un yeni yaklaşımı ortaya koyuluyor.

Buna göre Chrome, otomatik oynatma özellikli video arka plandaki bir sekmede kaldıkça onun oynatılmasını engelleyecek. Sekme açıldığında internet tarayıcısı videoyu yüklemeye başlayacak, ancak sayfanın kendisini ziyaret edinceye kadar oynamaya başlamayacak. Böylelikle geç yüklenen bir videonun arka planda ansızın oynamaya başlamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu yeni kurulumda, söz konusu video ilgili sekmeye geri dönülmedikçe oynatılmayacak.

Chrome video oynamaya başlamadan önce hâlâ kullanıcı iznini sormuyor, halbuki birçok kullanıcının istediği özelliklerin başında bu geliyor. Ancak yükleyip oynatma süreci biraz daha akıllı ve az dikkat dağıtıcı olarak nitelendirilebilir.

Ayrıca Chrome’un bu yeni yaklaşımının performansın iyileşmesine de belirli bir katkısı olacağını söyleyebiliriz. Oynatmayı geciktirmek bellek veya güvenlik açısından pek yardımcı olmayabilir, ancak bir sekmeyi videoyu oynatmadan kapatmaya karar verdiğinizde Chrome’un güçten tasarruf etmesini sağlamaya yardımcı olacağını söyleyebiliriz. Bu, özellikle Chromebook ve mobil cihazlarda önemli bir faktör sayılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER