Teknoloji

Canon EOS RP’nin tanıtımı için oklar 14 Şubat’ı işaret ediyor

canon eos rp

Canon son fotoğraf makinesi duyurusunu geçtiğimiz eylül ayında yapmış ve PowerShot SX70 HS modelini tanıtmıştı. Şirket, 2019’un ilk duyurusunu da yakında gerçekleştirecek gibi görünüyor. Canon EOS RP tanıtımı için oklar 14 Şubat gününü işaret ediyor.

Söz konusu iddia, CanonRumors.com sitesi tarafından gündeme taşındı. Haberde Canon’un şubat ayının sonunda gerçekleşecek iki fotoğraf etkinliğinden önce davranmayı seçtiğine dikkat çekiliyor. Şirket hem Japonya’nın Yokohama şehrinde düzenlenecek CP+ fuarına hem de yine aynı tarihlerde Las Vegas’ta düzenlenecek WPPI fuarına katılacak.

EOS RP için kullanıcılara iki farklı lens seçeneğinin sunulacağı söyleniyor. Tam kare aynasız bir kamera olan EOS RP’nin EOS R’a kıyasla daha düşük bir fiyata sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Ancak henüz bu konuda ortada somut bir işarete bulunmuyor.

Canon EOS RP ile fotoğraf makinesi portföyünü geliştirirken, bir yandan da yeni lens seçenekleri üstünde çalışıyor. Şirket, 2019 ve 2021 arasında üç adet hızlı f/2.8 zoom lens çıkarmayı planlıyor. Canon’un DSLR portföyündeki üst sınıf L segmentine benzer odaksal uzaklığa sahip olması beklenen yeni lenslerin RF 16-35mm f/2.8, 24-70mm f/2.8 ve 70-200mm f/2.8 şeklinde sıralanması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER