Teknoloji

Canon EOS-1D X Mark III ile DSLR serisinin sonu geliyor

canon eos 1d mark iii

Canon, Ocak 2020’de EOS-1D X Mark III modelini duyurduğunda, DSLR serisinin hâlâ yaşadığını görmüştük. Ancak bu makine, spor etkinliklerinden vahşi hayvanlara kadar her şeyi çeken DSLR’lar ile çeken bazı profesyonel fotoğrafçıların ilgi gösterdiği amiral gemisi modeli için serinin sonunu işaret edecek.

CanonRumors, Y.M. Cinema Magazine aracılığıyla, Canon’un başkanı ve CEO’su Fujio Mitarai’nin bu hafta içinde Japon gazetesi Yomiuri Shimbun‘a verdiği bir röportaja dikkat çekiyor. Gazete, yüksek kaliteli aynasız değiştirilebilir lensli kameraların daha önce hâkim olan dijital tek lensli refleks (DSLR) kameraların pazar payını nasıl aldığını vurguluyor.

Röportajda, CEO’nun “Pazar ihtiyaçları hızla aynasız kameralara doğru ilerliyor. Bu nedenle, insanları giderek bu yöne doğru hareket ettiriyoruz.” ifadesi yer alıyor. Makale, Mark III’ün aslında, Canon’un amiral gemisi EOS-1 serisindeki son model olduğunu ve birkaç yıl içinde Canon’un aynasız kameralar lehine amiral gemisi DSLR kameralarını geliştirmeyi ve üretmeyi bırakacağını belirtiyor.

Ancak bazı gazete haberlerinin ve röportajların söylediğinin aksine bu, Canon DSLR’lerin henüz sonu olduğu anlamına gelmiyor. Makale, Canon’un kendi EOS R3 modeli gibi aynasız fotoğraf makinelerinin segmentin geleceğini temsil ettiğini açıkça ortaya koyarken, aynı zamanda güçlü denizaşırı talep nedeniyle şirketin şimdilik giriş/orta sınıf DSLR fotoğraf makineleri üretmeye devam etmeyi planladığını söylüyor.

Mark III’ün kendisine gelince, yeni bir model yakınlarda olmasa da, bunun aktif bir ürün olarak tahmini ömrü hala yıllarla ölçülmektedir. Bir Canon ABD temsilcisi, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Makalede açıklanan Bay Mitarai’nin röportajının geniş ayrıntıları doğrudur. Bununla birlikte, ‘birkaç yıl içinde’ olarak tahmin edilse de, amiral gemisi bir DSLR fotoğraf makinesinin geliştirilmesi/üretiminin sonlandırılmasına ilişkin kesin tarihler doğrulanmadı.” ifadesi yer aldı.

İLGİLİ HABERLER