Teknoloji

Canon EOS R3 aynasız kameranın tüm özellikleri belli oldu

Canon üst sınıf aynasız kamerası EOS R3 ile ilgili ilk duyuruyu geçtiğimiz nisan ayında yapmış, ancak detayları vermemişti. Şirket sonunda EOS R3’ün tüm özelliklerini açıkladı. EOS R3, Canon’un görece yeni olan EOS R serisinin zirvesine yerleşecek.

EOS R3’te 24 megapiksel BSI sensör bulunuyor. Bu sensörün çözünürlüğü R5’in 45 megapiksel sensöründen düşük olsa da, R3’te hızlı otomatik odaklama performansı ve düşük ışık yetenekleri öne çıkıyor. Kullanıcılar otomatik deklanşörle saniyede 30 kare, mekanik deklanşörle de 12 kare yakalayabiliyor. R3 6K 60 fps ve kesilmemiş 10-bit 4K 120 fps video kaydı yapabiliyor.

R3 derin öğrenme teknolojisiyle göz ve vücut takibi özellikleriyle otomatik odaklamasını geliştirebiliyor. 5.76 milyon noktalı elektronik bir vizörü bulunan kamera, toplamda 1053 otomatik odaklama noktasına sahip.

canon eos r3R3 daha önce de açıklandığı gibi EOS-1D X Mark III’e benzer bir cihaz. Tek parçalı magnezyum alaşımlı kasaya sahip olan kameranın toza ve hava koşullarına karşı dayanıklılığı da EOS-1D DSLR modelleriyle aynı seviyede. Kablolu LAN, Wi-Fi, Bluetooth ve USB-C barındıran R3’te CFexpress ve UHS-II SD kart yuvaları mevcut. 3.2 inç LCD ekran da açısı değiştirilerek kullanılabiliyor.

Canon EOS R3 kasım ayında satışa sunulacak. Kameranın ABD’deki fiyat etiketinde 5999 dolar yazacak. Canon, kamerayla birlikte EOS R serisi için uygun fiyatlı iki lensi de piyasaya sürecek. 16mm f/2.8 kompakt geniş açılı lens 300 dolar, 100-400 mm f/5.6-8 telefoto zum lens ise 650 dolar karşılığında satışa sunulacak. Bu lensler gelecek ay piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER