Teknoloji

Canon profesyonel fotoğrafçılar için EOS-1D Mark III’ü tanıttı

Canon EOS-1D Mark III
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon EOS-1D Mark III adını taşıyan ve üst sınıfta konumlanan yeni profesyonel DSLR’ını CES 2020’de tanıttı. Mark III, 2016’da satışa sunulan 1D X Mark II’nin izlerini takip ediyor. Fotoğraf makinesinde yeni bir sensör, yeni bir görüntü işlemcisi, yeni otomatik odaklama sistemi ve revize edilmiş kontrol araçları bulunuyor.

Canon’un profesyonel fotoğraf makineleri arasında zirveyi temsil eden 1D; düğün, stüdyo ve doğal yaşam fotoğrafçıları tarafından kullanılıyor. Ancak 1D serisinin öncelikli kullanım alanı olarak spor etkinlikleri öne çıkıyor. Mark III’ün yükseltilmiş özellikleri de bu durumu yansıtıyor. Vizör üzerinden saniyede 16 kare yakalayabilen Mark III, canlı görünümde de saniyede 20 kare yakalayabiliyor. Hareketli nesnelerin takip edebilen otomatik odaklama sistemi de fotoğraf makinesinin özellikleri arasında yer alıyor.

Mark III’te 20.1 megapiksel çözünürlüklü görüntü sensörü bulunuyor. Canon, yüksek detaylı Düşük-Geçiş filtresi sayesinde bu sensörün keskin kareler yakalayabileceğine dikkat çekiyor. Tıpkı Canon’un diğer fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, bu sensörde de Çift Piksel otomatik odaklama teknolojisi bulunuyor.

Canon EOS-1D Mark IIIFotoğraf makinesi, Canon’un yeni Digic X işlemcisini taşıyor. Bu işlemci 100-102400 yerel ve 50-819200 genişletilmiş ISO aralığını mümkün kılıyor. 191 noktalı otomatik odaklama sistemi ise kendisine özel olan Digic 8 işlemcisini kullanıyor.

Canon EOS-1D Mark III ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Canon’dan verilen bilgiye göre, Mark III’ün yeni işlemcileri, Mark II’de bulunan Digic 6+ işlemcisine kıyasla 3.1 kat daha iyi görüntü işliyor. Buna ek olarak, otomatik odaklama tarafındaki işlemci performansının da 380 kat daha iyi olduğuna dikkat çekiliyor. Çift CFexpress kart yuvası kullanılırken Mark III ile seri modda 1000’den fazla kare yakalanabiliyor.

Mark III, video tarafında ise 5.5K RAW ve 10-bit 4:2:2 C-Log’da 4K 60fps kayıt gerçekleştirebiliyor. Bluetooth, Wi-Fi, GPS desteği bulunan Mark III’te gigabit Ethernet girişi de mevcut.

Canon EOS-1D Mark III, şubat ayının ortasında satışa sunulacak. Fotoğraf makinesi, yurt dışında

İLGİLİ HABERLER