Teknoloji

Canon CR-S700R robotik kamera sistemi ile birden fazla DSLR kontrolü

canon cr-s700r
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aynı anda birden fazla kamerayı kontrol etmek isteyen profesyonel fotoğrafçılar için kullanışlı bir araç çıktı. Canon, CR-S700R Robotic Camera adını verdiği sistemi tanıttı. Bunun sayesinde birden fazla DSLR makineyi bir PC üzerinden uzaktan kumanda etmek mümkün oluyor.

Ne yazık ki, bu aracı sadece fotoğraf çekimi için kullanabilirsiniz. Ne var ki, yakınlaştırma, kaydırma, döndürme ve benzeri işlemleri, özellikle spor karşılaşmaları gibi farklı açılardan çekim yapılan etkinliklerde gerçekleştirebilirsiniz.

Canon’a göre video desteğinin eksikliği bir avantaj. Bu sayede daha kompakt ve hafif bir tasarım, kablolara ihtiyaç duyulmadan elde edilebiliyor.

Ne var ki, bu yeni aksesuar sadece Canon EOS 1D X Mark II veya Mark III modelleriyle çalışıyor. Lens kitli bir aynasız modeli bu araçla kullanmak şu an için mümkün görünmüyor. Aynı zamanda 24-70mm f/2.8L veya 100-400mm f/4.5-5.6L gibi üst sınıf L serisi lens ailesinden uyumlu bir lense de ihtiyaç duyuluyor.

Canon Robotik Kamera Sistemi şubat ayı ortalarında yurt dışında satışta olacak. Canon fiyat bilgisi paylaşmadı, ancak burada belirleyici nokta maliyet olmayacak gibi görünüyor. Eğer işleri sırasında birden fazla kamerayı uzaktan kontrol etme ihtiyacı duyan bir profesyonel iseniz, şirketiniz bunun için gerekli masrafı da karşılamayı göze alacaktır.

İLGİLİ HABERLER