EğlenceTeknoloji

Call of Duty: Warzone oyuncu sayısını artırmayı sürdürüyor

call of duty

Activision’ın yeni “büyük savaş” oyunu Call of Duty: Warzone, sadece bir ay önce yayınlandı. Ancak oyun bu kısa süre içinde 50 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı. Call of Duty: Modern Warfare’in ücretsiz versiyonu olan oyun, çıkış performansıyla EA’in geçtiğimiz yıl yayınladığı Apex Legends’a benzer bir yerde duruyor.

Apex Legends da bir ay içinde 50 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Ancak pek çok oyun için asıl zorluğun hızlı başlangıcın ardından bu ivmeyi korumak olduğunu unutmamak gerekiyor.

Warzone yayınlanır yayınlanmaz PlayStation 4, Xbox One ve PC için platformlar arası oyun desteği sunmasıyla kendisine avantaj sağlamıştı. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde yüz milyonlarca kişinin eve kapanması da Warzone’a yaramış ve oyun sadece dört gün içinde 15 milyon oyuncuya ulaşmıştı. 10 günün sonunda ise Warzone’un oyuncu sayısı 30 milyonu bulmuştu.

Call of Duty: Warzone için düzenli olarak güncelleme yayınlayan Activision, işe oyunculardan gelen şikayetler doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaparak başlamıştı. Daha sonrasında ise tekli mod ve dört kişilik takım gibi özellikler oyuna eklenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER