Eğlence

En az üç Call of Duty oyununun PlayStation için çıkması garanti

call of duty: warzone

Activision’ın gelecekte çıkaracağı en az üç Call of Duty oyunu hem Sony hem de Microsoft konsolları için çıkacak. Bloomberg’in bu haberi, Activision’ın rekorları kıran satın alımı gerçekleşirse Microsoft’un, yeni oyunları Xbox’a özel hale getireceğinden endişelenen hayranlar için rahat bir nefes anlamına geliyor.

Bloomberg’e göre Activision, Microsoft’un satın alımı duyurulmadan bir süre önce önümüzdeki birkaç Call of Duty oyununu PlayStation’a getirme taahhüdünde bulunmuştu. Geçen hafta Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, Sony’ye Microsoft’un Call of Duty‘yi PlayStation’da tutmak istediğini ve şirketin mevcut anlaşmalara uymayı planladığını, bu nedenle Activision’ın Sony ile olan taahhüdünün yerinde kalacağını söyledi. Görünüşe göre PlayStation’a gelecek olan Call of Duty oyunları arasında, bu yıl Infinity Ward’dan gelecek yeni bir Modern Warfare oyunu, Treyarch’tan gelecek bir sonraki Call of Duty oyunu ve oynaması ücretsiz battle royale shooter oyunu Warzone için planlanan yeni bir versiyonu yer alıyor.

Şu an için Activision’ın resmi olarak Microsoft’a ait bir oyun stüdyosu haline gelmesinden hâlâ çok uzaktayız, yani popüler oyun serisinin kaderi henüz belirlenmedi. Satın alma sürecinin, Microsoft’un 1 Temmuz’da başlayıp 30 Haziran 2023’te sona erecek olan 2023 mali yılı bitmeden tamamlanması da beklenmiyor.

Eğer satın alma gerçekleşirse, Microsoft’un Call of Duty serisini uzun vadede Xbox’a özel yapmayı planlayıp planlamadığını hâlâ bilmiyoruz. Ne var ki, önceki satın almalar, şirketin imtiyazlarıyla ilgili farklı yaklaşımlar benimsemeye istekli olduğunu gösteriyor. Microsoft, Bethesda’nın Starfield‘ını yalnızca Xbox ve PC’de yayınlayacak olsa da, Minecraft birçok platformda kullanılabilir durumda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER