Teknoloji

Mahkemeden Booking.com’a şartlı izin

booking.com

Çevrimiçi rezervasyon sitesi Booking.com‘un Türkiye’deki faaliyetleri, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından “haksız rekabet” iddiasıyla açılan dava nedeniyle tedbiren durdurulmuştu. Mahkeme, Booking davasında sonunda kararını açıkladı.

T24’ün haberine göre, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, TÜRSAB’ın Booking.com hakkındaki “haksız rekabet” iddiasının yerinde olduğuna hükmetti. Mahkeme, Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine devam edebilmesini ise bazı koşulların yerine getirilmesine bağladı.

Booking.com “en iyi fiyat” ifadesini kaldırmak zorunda

Söz konusu koşulların ilki, Booking.com’un yaptığı sözleşmelerdeki aykırılıkların giderilmesi. Bu aykırılıkların ne olduğu ise hâlihazırda tam anlamıyla bilinmiyor. Mahkeme tarafından yerine getirilmesi istenen bir diğer koşul ise Booking.com’un 500 bin TL değerinde teminat ödemesi yapması.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, Booking.com’un internet sitesindeki “en iyi fiyat” ibaresini de kaldırmasını istedi. Bu üç koşulun yerine getirilmesi durumunda, Booking.com’un Türkiye operasyonu devam edebilecek. Şirketin bu karara itiraz edip etmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER