İnternet üzerinden otel rezervasyonu gerçekleştirmeyi sağlayan, Türkiye’de de hizmet veren Booking.com aleyhine açılmış olan dava kapsamında sitenin Türkiye’deki faaliyetleri tedbir amaçlı olarak durdurulmuştu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan davanın nedeni, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesiydi.
Dün akşam saatlerinde gelen mahkeme kararının ardından ihtiyati tedbir bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Booking.com’da Türkiye’deki herhangi bir yerleşim birimi için otel arayanlar, karşılarında sıfır tesisin bulunduğuna dair bir arama sonuç sayfasıyla karşılaşıyor.
Booking.com sunmuş olduğu uygun fiyatlar ve doğruluğu yüksek olan ziyaretçi yorumlarıyla birçok tüketicinin otel veya pansiyon rezervasyonu yapmak için başvurduğu birinci kaynak hâline gelmişti. İhtiyati tedbirin kaldırılıp kaldırılmayacağı, Türkiye’deki otellere uygulanan bu geçici tedbirin kalıcı hâle gelip gelmeyeceği de davanın sonuçlanmasıyla birlikte netleşecektir.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


