Ulaşım

BMW iX M60 çift elektrikli motorla yüksek performans sunacak

bmw ix m60
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2022’de önemli gelişmeleri duyuran otomotiv şirketlerinden birisi de BMW oldu. Çift elektrikli motora sahip BMW iX M60, M serisinin 50 yıllık tasarım geçmişini yüksek performanslı elektrikli otomobillerle birleştiriyor.

Dört çekerli bir araç olan iX M60, 610 beygir gücü üreten çift elektrikli motor taşıyor. 0’dan 97 kilometre hıza 3.6 saniyede çıkan elektrikli otomobil, saatte 250 kilometre hıza ulaşıyor. BMW iX M60’ın maksimum menzili ise 450 kilometre.

Otomobilin bataryası 106 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip. Standart 11W AC fişle bu pili 10,5 saatte doldurmak mümkün oluyor. 3.7 kW prizle bu süre 33 saate çıkıyor. DC hızlı şarj desteği sayesinde 50 kW şarjla pilin doluluk oranı 97 dakika içinde yüzde 80 seviyesine ulaşıyor. Bu süre 120 kW ile 40, 250 kW ise ise 35 dakikaya iniyor. Ancak 250 kW güç çıkışlı bir şarj istasyonu bulmanın pek kolay bir şey olmadığını söylemek gerekiyor.

iX M60 genel hatları itibarıyla orijinal iX’e benziyor. Alüminyum çerçeveye sahip otomobilin tepesinde, arkasında ve kenarlarında ise karbon fiberle güçlendirilmiş plastik kullanılmış. M60 için sekiz farklı dış renk seçeneği sunulurken, Titanyum Bronz seçeneğinin sadece bu modele özgü olduğunun da altı çiziliyor.

M60’ta beş farklı koltuk rengi seçeneği mevcut. Kullanıcılar bu koltuklar için SensaTec ve gözenekli deri kaplamadan biri tercih edilebiliyor. Bowers & Wilkins Diamond çevreleyen ses sistemi, panoramik “Sky Lounge” LED üst panel, uyarlanabilir LED farlar, çeşitli sürücü ve trafik takip sensörleri ile otomobilin bilgi ve eğlence sistemini sesli komutlarla ya da el hareketleriyle kontrol etmeyi sağlayan BMW Natural Interaction (BMW Doğal Etkileşim) sistemi otomobilde kullanıcıları bekliyor.

BMW iX M60, haziran ayında 106 bin 95 dolardan başlayan fiyatlarla ön satışa çıkacak. Otomobil 2023 itibarıyla yollarda boy göstermeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER