Ulaşım

BMW elektrikli sedan otomobili i4’ün fotoğraflarını paylaştı

bmw i4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW i4 adını taşıyan ilk elektrikli sedan otomobilinin tasarımını gösteren ilk fotoğrafları paylaştı. Otomobilin planlandan daha erken bir şekilde 2021 sona ermeden yollara çıkacağını açıklayan şirket, otomobilin M Performance versiyonunu çıkaracağını da duyurdu.

Alman otomotiv devi, i4’ün fotoğraflarını yıllık şirket konferansı çerçevesinde yayınladı. BMW’nin önümüzdeki dönemde elektrikli otomobille ilgili olarak daha kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirmesi bekleniyor.

BMW şimdilik sadece i4’ün belli özelliklerini paylaşmakla yetindi. Otomobilin farklı konfigürasyon seçeneklerinin bulunacağını belirten şirket, maksimum menzilin yaklaşık 500 kilometre olacağını açıkladı. Maksimum güç seçeneğinin ise 390 kW olacağı ve bu gücün tek bir motordan sağlanacağı belirtildi.

BMW i4, tasarım itibarıyla geçtiğimiz yıl dijital ortamda gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilen konsept versiyonuna bir hayli benziyor. Otomobilde 80 kWh bir batarya paketinin bulunması bekleniyor. Araçta BMW’nin iDrive yazılım ve araç içi eğlence platformunun yeni versiyonunun olacağı da bilinenler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER