Ulaşım

BMW i4 elektrikli otomobilinin konsept versiyonunu sergiledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW i4 adını taşıyan elektrikli sedan otomobilini 2021’de yollara çıkarmayı planlıyor. Alman otomotiv devi, otomobilin konsept versiyonunu sergileyerek heyecanı biraz daha artırıyor. Şirket, normal şartlar altında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği konsept versiyona ait fotoğrafları ve önemli bilgileri paylaştı.

BMW’den yapılan açıklamada, konsept versiyondaki tasarım unsurlarının bazılarının otomobilin üretim versiyonuna da taşınacağı belirtildi. Dolayısıyla mevcut tasarımın detaylarına çok fazla takılmamanın gerektiği söylenebilir.

BMW i4’ün konsept versiyonu ile geçtiğimiz kasım ayında paylaşılan kamuflajlı fotoğraflar karşılaştırıldığında ise bazı belirgin farklar göze çarpıyor. Bu farklar, i4’ün yollara çıkacak versiyonunun daha muhafazakar bir tasarıma sahip olacağını düşündürüyor. Örneğin; konsept versiyonda çok belirgin ve gösterişli olan ön ızgara, geçtiğimiz yılın fotoğraflarında çok daha sade görünüyordu.

Otomobilin kokpitindeki kavisli gösterge ekranının ise üretim versiyonunda da bulunacağı belirtildi. Şirket, aynı ekranı iNext olarak anılan crossover modeline de ekleyeceğini açıkladı. Araç sahipleri bu ekranı Ana, Spor ve Verimli adını taşıyan üç farklı modda kullanabilecek. Her modda dijital kontrol panelinin görünümü ve sunduğu deneyim değişecek. i4’ün konsept versiyonunda otomobilin iç aydınlatması da seçilen moda göre değişiyor.

bmw i4Tıpkı iX3 ve iNext’te olduğu gibi, i4’te de BMW’nin mevcut beşinci nesil eDrive yürüyen aksamı bulunuyor. 390 kW gücündeki motor, 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık 4 saniyede çıkıyor. Otomobilin maksimum hızının 200 kilometre olduğu belirtilirken, 80 kWh kapasiteli bataryayla 600 kilometre yol gidilebileceği ifade edildi. Otomobilin üretim versiyonunun da aynı özellikleri muhafaza etmesi bekleniyor.

BMW i4 üretimi için fabrikasını yenileyecek

BMW i4’ü Almanya’nın Münih şehrindeki ana fabrikasında üretecek. Şirket, fabrikanın üretime uygun olarak yeniden düzenlenmesi için 200 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor. BMW, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Atölyedeki mevcut üretim ekipmanlarının yüzde 90’ı i4 için de kullanılabilir. Ancak özellikle arka yapının üretiminde kullanılacak makinelerin oluşturduğu kalan yüzde 10’luk kısmının yeniden inşa edilmesi gerekiyor.”

bmw i4BMW i4 dışında 1 serisinden ilham alan bir elektrikli otomobil üzerinde de çalışıyor. Şirket, 2021’in sonu itibarıyla 1 milyon elektrikli otomobilinin yollarda olmasını hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER