Teknoloji

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K odaklı özelliklerle yenileniyor

blackmagic pocket cinema cameraBlackmagic Pocket Cinema Camera adını taşıyan kamerasının yeni versiyonunu duyurdu. Kameranın yeni versiyonu, 4K çözünürlüklü video ekseninde yapılan iyileştirmeleri beraberinde getiriyor.

Pocket Cinema Camera’nın orijinal versiyonunda sadece 1080p çözünürlüğünde görüntü kaydı yapılabiliyordu. Yeni versiyon ile 4K çözünürlüklü video kaydı gerçekleştirmek mümkün hâle geliyor. Tıpkı selefi gibi, yeni kamera da 10-bit ProRes veya 12-bit RAW formatında görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor.

USB-C girişi üzerinden doğrudan harici disklere kayıt yapılabilmesi ise yeni kameranın en büyük avantajlarından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle büyük 4K RAW videolarının kaydında bunun ciddi bir kolaylık sağlayacağı belirtiliyor. Yeni Pocket Cinema Camera, bu yıl içinde 1295 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Blackmagic Pocket Cinema Camera bir sinema kamerası için küçük olsa da, bu kameranın gerçekten küçük olduğu anlamına gelmiyor. Yeni Pocket Cinema Camera’nın eskisine kıyasla daha büyük olması hemen göze çarpıyor. Böylelikle kameranın arkasına 3.5 inç yerine 5 inç büyüklüğünde bir ekran yerleştirmek mümkün hâle gelirken, tam ölçekli Micro Four Thirds sensörün varlığı da dikkat çekiyor. Bu sensör sayesinde düşük ışıklı ortamlarda daha iyi görüntüler yakalanabilmesinin önü açılırken, dileyenler kamerayı Panasonic veya Olympus gibi markaların lensleriyle kullanmayı sürdürebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER