Eğlence

BlackBerry’nin yükselişi ve düşüşü film oluyor

blackberry

BlackBerry telefonlar uzun süre boyunca hem devlet başkanlarının hem de iş insanlarının bir numaralı tercihi olmuştu. E-posta cevaplama gibi normal telefonlarda yapılamayacak şeylerin kolaylıkla yapılabilmesi, şirketin telefonlarının popülarite kazanmasını sağlamıştı.

Artık bu günler çok geride kalmış durumda. Film stüdyoları da o dönemde Research in Motion adını taşıyan şirketin yükseliş ve düşüş hikayesini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Variety’nin haberine göre, şirketin hikayesi BlackBerry adıyla sinemaya uyarlanacak. Filmin yönetmenliğini Operation Avalanche filmiyle de tanınan Matt Johnson üstlenecek.

Filmin oyuncu kadrosu da şekillenmişe benziyor. Başrolleri Jay Baruchel ve Glenn Howerton’ın paylaşacağı belirtildi. İkilinin şirketin kurucuları ve eş CEO’ları Mike Lazaridis ve Jim Balsillie’in canlandırması muhtemel görünüyor. Filmin senaryosunun ise The Globe and Mail muhabirleri Jacquie McNish ve Sean Silcoff tarafından kaleme alınan “Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry” isimli kitaptan uyarlanacağı belirtildi.

Söz konusu kitap 2015’te yayınlanmıştı. Dolayısıyla sonraki yıllarda markayı canlandırmak için yapılan ve pek başarılı olmayan girişimler filme konu olmayacak gibi görünüyor.

TCL 2019’da BlackBerry markasıyla yeni telefonlar çıkarmış, ancak bundan bir yıl sonra kontratını yenilemekten vazgeçmiş ve cihaz satışlarını durdurmuştu. Güvenlik şirketi OnwardMobility, 2021’de fiziksel klavyeli ve 5G destekli bir BlackBerry telefon çıkaracağını açıklasa da; bu hedef de gerçekleşmemişti. OnwardMobility de bu yılın şubat ayında kapanmıştı.

İLGİLİ HABERLER