Teknoloji

TCL’den sadık BlackBerry kullanıcılarını üzecek 5G açıklaması

blackberry key2 le 5g telefonlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir zamanlar akıllı telefon pazarının zirvesinde yer alan BlackBerry, eski görkemli günlerinden artık oldukça uzakta. Ancak markanın hâlâ sadık bir kullanıcı kitlesi mevcut. BlackBerry markasını taşıyan akıllı telefonlarının üretimi de son birkaç yıldır TCL Communications tarafından gerçekleştiriliyor. Akıllı telefon pazarında başlayan katlanabilir ekran ve 5G dönüşümünün BlackBerry markasını nasıl etkileyeceği konusunda da ilk işaret geldi.

TCL’in pazarlamadan sorumlu genel müdürü Stefan Streit, en azından kısa vadede BlackBerry markasını 5G’yle buluşturma gibi bir planlarının olmadığını belirtti. BlackBerry markalı telefonların öncelikli amacının eğlence olmadığının altını çizen Streit, kullanıcıların şimdi de e-postaları hızlı biçimde alabileceğini belirtti.

TCL 5G teknolojisini BlackBerry yerine diğer ürünlerinde kullanmayı planlıyor

TCL’in elinde 5G teknolojisini entegre edebileceği başka alanlar olduğunu söyleyen Streit, bu konuda ilginç bir örnek verdi. 8K TV’ler ve buzdolapları, Streit’a göre 5G’ye BlackBerry telefonlardan daha uygun cihazlar.

TCL’in portföyündeki diğer markalar ise 5G dönüşümünden payını alacak gibi görünüyor. Şirket hem kendi markasını taşıyan telefonlarında hem de Alcatel markalı cihazlarda 5G desteği sunmayı planlıyor. Yurt dışı satış fiyatı 600 doların altında olacak bu telefonların 2020’nin ikinci yarısı itibarıyla yurt dışında satışa sunulması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER