Manşetler

Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro; Xiaomi’nin yeni oyun telefonları

black shark 4

Xiaomi’nin Black Shark markası altında dördüncü oyun telefonu serisi duyuruldu. Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro modelleri önceki seriye göre hemen her alanda ilerleme sunuyor.

Her iki telefonda da daha hızlı işlemciler var. Standart Black Shark 4 modelinde Snapdragon 870 işlemci bulunurken, 4 Pro modelinde ise Snapdragon 888’i görüyoruz. Ayrıca her ikisi de daha hızlı çalışan LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama ile geliyor. Bununla birlikte iki telefon da farklı RAM ve depolama alanı konfigürasyonlarıyla birlikte sunuluyor.

Black Shark 4 için seçenekler 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ile başlıyor. Bunun fiyatı 2499 Çin yuanı. 4 Pro ise 3999 yuan karşılığında 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı sunuyor. Bu telefonlar 26 Mart Cuma günü Çin’de çıkacak. Şirket, yakın gelecekte ise diğer ülkelerde çıkış yapacağını söyledi.

Oyun telefonlarının neredeyse hepsinde söz konusu olduğu üzere, Black Shark dokunmatik örnekleme oranı veya ekranın dokunmalara ne kadar tepki vereceği söz konusu olduğunda, oyun telefonu alanındaki en büyük rakiplerinden olan Asus ve RedMagic ile karşılaştırma yapıyor. Hem Black Shark 4 hem de 4 Pro, sektörün en iyisi olduğu iddia edilen 8.3 ms dokunma gecikmeli, 720Hz dokunma örnekleme hızına sahip ekran barındırıyor. Bu özellik, çoğu insanın bu telefonları günlük kullanımında büyük olasılıkla bir fark yaratmayacaktır, ancak bazı sıkı oyuncular bunu önemseyecektir.

black shark 4 pro

Her iki telefon da önceki Black Shark telefonlarında tanıtılan mekanik omuz tuşlarına sahip. Ancak şirket, “manyetik güç kaldırma” teknolojisi ile bu düğmelerin görünümlerini ve verdiği hislerini geliştirdiğini iddia ediyor. Bu da tıklamalarda daha dokunsal bir duygu sağlıyor. Aynı zamanda telefon, tasarımı sayesinde ele daha sorunsuz bir şekilde oturuyor. Bu yeni telefonların görünümü hakkında konuşursak, önceki modellerden kesinlikle daha çekici göründüğünü söyleyebiliriz.

Omuz tuşlarına ek olarak, bu telefonlar önceki nesillerde olduğu gibi basınca duyarlı bir ekrana sahip olmaya devam ediyor. Omuz düğmeleri ve basınca duyarlı ekranla, bir mobil oyunun kontrollerini biraz daha rahat şekilde yeniden haritalayabilirsiniz.

Geçen yılın modelinden farklı olarak, Black Shark 4 ve 4 Pro aynı boyutta ekranlara sahip. Her ikisinin de 144Hz yenileme hızına sahip 6.67 inç OLED ekranları var. Öte yandan bu telefonların, iyi bir uzamsal ses ayrımına sahip oldukları iddia edilen, bir çift öne bakan hoparlörleri var. Ayrıca Black Shark, telefonları daha serin tutmak isteyenler için FunCooler 2 Pro adlı bir fan aksesuarının takılabileceğini duyurdu. Bunun fiyatı da 199 yuan olarak veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER