Teknoloji

Bill Gates Paul Allen’a duygusal bir yazıyla veda etti

paul allen bill gates

Microsoft‘un kurucularından Paul Allen, 65 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayata gözlerini yummuştu. Yazılım devinin bir diğer kurucusu Bill Gates, “hayatımı değiştiren adam” olarak tanımladığı Allen’a kişisel blogunda yayınladığı duygusal bir yazıyla veda etti.

“Paul’ü düşündüğümde ailesini ve arkadaşlarını çok seven tutkulu bir adam hatırlıyorum” diyen Gates, aynı zamanda muhteşem şeyler başarmak isteyen ve bunu yapan harika bir teknoloji tutkunu ve hayırsever hatırladığını dile getirdi.

Allen ile 7. sınıfta tanıştığını belirten eski Microsoft CEO’su, ortak bir bilgisayar sevgisi paylaştıklarını ve buldukları her boş zamanda ulaşabildikleri her bilgisayar üzerinde beraber uğraştıklarını ifade etti. Gates, ortak bilgisayar tutkuları konusunda şu ifadeleri kullandı: “Paul bilgisayarların dünyayı değiştirebileceğini öngörmüştü. Daha lisedeyken, hiçbirimiz PC nedir bilmezken bile, o bilgisayar çiplerinin çok güçlü hâle geleceğini ve yeni bir endüstrinin yükselişini sağlayacağını söylerdi. Bu öngörüsü birlikte yaptığımız her işin köşe taşıydı.”

Bill Gates: Paul benden daha havalıydı

Bill Gates, Paul Allen’ın kendisinden daha havalı olduğunu belirtirken, Allen’ın müzik veya basketbol gibi tutkularını da arkadaşlarıyla paylaşmayı sevdiğini dile getirdi. Gates, Allen’ın karmaşık şeyleri basit şekilde açıklayabilme konusundaki yeteneğine de dikkat çekti. Eski Microsoft CEO’su, yazısını “Paul daha uzun bir yaşam hak ediyordu. Eğer bu hakka sahip olsaydı karşılığını fazlasıyla verirdi. Onu çok özleyeceğim.” sözleriyle bitirdi.

İLGİLİ HABERLER