Teknoloji

Beş arka kameralı Nokia 5G telefonu yolda

nokia 5g android telefon

Yeni bir Nokia telefonuyla ilgili fotoğraflar internet üzerinde dolaşmaya başladı. Bu telefon özellikle şelale ekranıyla, yani her iki uzun kenarı kavisli ekranıyla dikkat çekiyor. Benzer tasarımı son olarak Huawei Mate 30 Pro modelinde görmüştük.

Nokia da yakında çıkması beklenen amiral gemisi telefonuyla Mate 30 Pro’nun yolundan gidecek gibi görünüyor. Üstelik 91Mobiles, bu telefonun arkasında tıpkı Nokia 9 PureView modelindeki gibi beş kameranın bulunacağını öne sürüyor.

Eğer yeni bir amiral gemisi Nokia telefon yoldaysa, bu telefonu muhtemelen gelecek şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde göreceğiz. Orada Nokia’nın 5G planlarını da açıklamasını bekliyoruz. Belki de Nokia, o planlarını açıklarken bu beş arka kameralı amiral gemisi telefonunu da tanıtacaktır.

Fotoğrafta gördüğümüz cihaz çok büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle çalışacak. Qualcomm’un söz konusu işlemciyi aralık ayının başlarında resmi olarak duyurmasını bekliyoruz.

Fotoğraflarda görünen cihazın HMD Global tarafından son yıllarda üretilen Nokia Android telefonların dilini çağrıştırdığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte çok ince üst ve alt ekran çerçeveleriyle başka üreticilerin amiral gemisi telefonlarını da andırıyor.

Özellikle arkadaki yuvarlatılmış kamera birimi Mate 30 Serisi ve OnePlus 7T modelini akıllara getiriyor.

İLGİLİ HABERLER