Manşetler

OnePlus 7T tanıtıldı: 90Hz ekran, üç arka kamera, Snapdragon 855 Plus

oneplus 7t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 7T uzun süredir verilen ipuçlarının ve yapılan resmi paylaşımların sonunda resmen tanıtıldı. Hindistan’da düzenlenen etkinlikte tanıtılan OnePlus 7T’nin en dikkat çekici özellikleri arasında 90Hz yenileme oranına sahip ekran ön plana çıkıyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda tanıttığı OnePlus 7 Pro modelinde de 90Hz ekrana yer vermişti. OnePlus’tan yapılan açıklamada, bundan sonra şirketin tüm telefonlarında 90Hz ekranın bulunacağı belirtildi.

OnePlus 7T’nin arkasında üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. OnePlus daha önce yine OnePlus 7 Pro’da üç lensli bir arka kamera sistemi sunmuştu. OnePlus 7T’nin tasarımının bir sürpriz etkisi yaratmadığını söylemek gerekiyor. Telefonun arka panelini gösteren fotoğraflar daha önce OnePlus CEO’su Pete Lau tarafından paylaşılmıştı.

OnePlus 7T’de 20:9 görüntü oranına sahip 6.55 inç büyüklüğünde, 2K çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. 8.1 mm. kalınlığındaki telefon için Donmuş Gümüş ve Buz Mavisi adını taşıyan iki renk seçeneği sunuluyor. Arka panelin donmuş mat cam tasarımı daha önce paylaşılan fotoğraflarda görülmüştü. Şirket bu tasarımı daha önce 2018’de tanıttığı OnePlus 6’da da kullanmıştı.

oneplus 7tOnePlus’tan verilen bilgiye göre, OnePlus 7T’nin ekranının tepkisellik oranı diğer ekranlara kıyasla yüzde 38 daha yüksek. Maksimum parlaklık seviyesi 1000 nitin üstünde olan ekran, Netflix gibi platformlarda daha iyi HDR performansı vadediyor. Parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan ekranın üst kısmında 16 megapiksellik ön kameranın yerleştirildiği küçük bir çentik de bulunuyor.

Akıllı telefonun arkasında ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. 117 derecelik ultra geniş açılı lens ve 2x zum yetenekli telefoto kamera sistemi tamamlıyor. Titreşimsiz videolar vadeden OnePlus, makro fotoğraf kalitesinin de arttığına dikkat çekiyor ve nesnelerin yakın mesafeden son derece keskin fotoğraflarının yakalanabildiğini belirtiyor.

OnePlus 7T’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 Plus yonga set bulunuyor. Buna ek olarak, Warp Charge 30T teknolojisi de OnePlus 7T’nin güçlü silahları arasında yer alıyor. Snapdragon 855 Plus’a ise 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB.

OnePlus’tan verilen bilgiye göre; Warp Charge 30T, OnePlus 7 Pro’da bulunan Warp Charge teknolojisine kıyasla yüzde 23 oranında daha hızlı şarj gerçekleştiriyor. Warp Charge 30T ile OnePlus 7T’nin 3800 mAh kapasiteli pili, 20 dakika içinde yüzde 50 oranında dolacak. Dolby Atmos destekli hoparlör ve yenilenmiş dokunma motoru telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

OnePlus 7T Android 10 ile geliyor

OnePlus 7T kutusundan daha önce açıklandığı üzere Android 10 yüklü olarak çıkacak. İşletim sistemini OnePlus’ın Oxygen OS kullanıcı arayüzü tamamlayacak.

OnePlus 7T ABD’de ekim ayında satışa sunulacak. Telefonun bu ülkedeki fiyat etiketinde 599 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER