Teknoloji

Apple Android’e iMessage getiren Beeper Mini’yi engellemenin yolunu buldu

beeper mini

Beeper Mini, özellikle Apple’ın iMessage servisini Android cihazlar için kullanılabilir kılan tersine mühendislik yaklaşımıyla dikkat çekmiş bir uygulama. Ancak son günlerde yaşanan kesintiler, bu yenilikçi çözümün arkasında Apple’ın olası bir müdahalesi olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi

9to5Google cuma günü, platformun tamamen çöktüğünü bildirdi ve bu durum, Apple’ın alternatif iMessage çözümüne müdahale ettiği spekülasyonlarına yol açtı. Beeper tarafından yapılan açıklamada, “Beeper Mini’de gönderme/alma işlevlerinin çalışmadığına dair raporları araştırdıkları” belirtildi.

Engadget, kesintinin Apple tarafından tetiklenmiş olabileceğini sorgulamak üzere Beeper’in kurucu ortağı Eric Migicovsky ile temasa geçti. Migicovsky, “Beeper Mini bu hafta yoğun ilgi ve heyecanla karşılaştı. Şu anda bir kesinti yaşanıyor, gönderme ve alma işlevleri çalışmıyor.” dedi ve Apple’ın bu duruma müdahale etmiş olabileceğini öne sürdü.

Öte yandan Migicovsky, “Eğer bu Apple’ın işiyse, en büyük soru şu: Apple, kendi iPhone kullanıcılarının gizliliği ve güvenliği konusunda gerçekten endişeliyse, neden iPhone’ların Android kullanıcılarıyla şifreli sohbetler göndermesini sağlayan bir hizmeti engellemeye çalışsın?” diye sordu. “Apple’ın RCS desteği duyurusu, burada büyük bir eksiklik olduğunu gösteriyor. Beeper Mini bugün burada ve harika çalışıyor. Neden iPhone kullanıcılarını Android’le sohbet ederken şifrelenmemiş SMS göndermeye zorlasınlar?”

Video: Tecno Camon 20 Premier 5G İncelemesi

Beeper Mini’nin çözümü, beklenmedik bir şekilde iyi işlediği görülüyordu. Uygulama, iMessage kullanıcılarından gelen mesajları otomatik olarak tarayarak mavi baloncuklara dönüştürüyor ve bu mesajları Apple’ın sunucuları üzerinden yönlendiriyor gibi görünüyordu. Bu sihirbazlık, iOS’un iMessage’ları nasıl işlediğini öğrenmek için iPhone’ları jailbreak yaparak içlerine dalan 16 yaşındaki bir lise öğrencisinin ürünü. Hatta, iPhone ve Android telefonlar arasında uçtan uca şifreleme bile içeriyordu.

Migicovsky, hizmeti Engadget’tan Richard Lai’ye daha önce “ölçeklendirme” olarak tanımlamıştı. Orijinal (Beeper mini öncesi) Beeper, sohbetleri Apple’ın sisteminden iletmek için bir Mac mini sunucu sistemine bağlıydı. Beeper Mini’nin geleceği ne olacak, bekleyip görmek zorundayız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER