ManşetlerTeknoloji

Android için gerçek iMessage desteği: Beeper Mini’nin yenilikçi yaklaşımı

beeper mini

Teknoloji dünyasında, platformlar arası uyumluluk her zaman önemli bir konu olmuştur. Bu bağlamda, Beeper adlı evrensel sohbet uygulamasının yeni bir hamlesi dikkat çekiyor. Şirket, Beeper Mini adlı yeni bir uygulama ile Android cihazlar için gerçek iMessage desteğini sunmayı iddia ediyor. Kullanıcıların deneyimlerine göre, bu iddia sadece kağıt üzerinde kalmıyor; uygulama gerçekten işe yarıyor. Beeper Mini’nin bu başarısı, özellikle gizlilik ve güvenlik konusunda endişe yaratan diğer benzer girişimlerin aksine, tuhaf ve riskli yöntemlere başvurmadan gerçekleştiriliyor.

Beeper’ın kurucu ortağı Eric Migicovsky, daha önce Pebble’ın arkasındaki isim olarak tanınmıştı. Migicovsky, Engadget‘a yaptığı açıklamada, bu yeni projenin hizmetini genişletme hakkında olduğunu belirtti. İlk Beeper uygulaması, iMessage’ları iletmek için bir dizi Mac mini sunucusuna bağlı kalmış ve bu durum birçok potansiyel kullanıcıyı bekleme listesinde bırakmıştı. Beeper Mini ise, bazı zeki tersine mühendislik çalışmaları sayesinde doğrudan resmi iMessage protokolüne bağlanıyor. Mesajlar, gerçek bir iPhone tarafından oluşturulan bir iMessage gibi önce Apple’ın sunucularına gönderiliyor ve ardından nihai hedeflerine ulaşıyor. Dahası, bu yüksek teknoloji harikası, sadece 16 yaşındaki bir lise öğrencisi tarafından oluşturuldu.

Beeper Mini nasıl çalışıyor?

Uygulamayı açtığınızda, tüm metin mesajı sohbetleriniz taranıyor ve iMessage kullanıcılarından gelenler işaretleniyor. Sistem daha sonra bu sohbetleri Apple’ın resmi platformu üzerinden mavi baloncuklu konuşmalara dönüştürüyor. Bu noktadan itibaren, o kişiyle her konuştuğunuzda, baloncuklar mavi olacak. Ayrıca giriş yapmak için bir Apple Kimliği’ne ihtiyacınız yok, bu da rakip çözümleri etkileyen birçok güvenlik endişesini hafifletiyor.

Beeper Mini’nin iMessage deneyimini Android’de çalışır hale getirmek için hacklemediğini, tam tersine gerçek iMessage deneyimini Android’de sunduğunu tekrarlamak önemli olacaktır. Teknoloji, iPhone’ları jailbreak yaparak işletim sisteminin iMessage’ları nasıl ele aldığını incelemek ve ardından yazılımı yeniden oluşturmak suretiyle geliştirildi. Ek olarak, Beeper aslında iMessage ve Android kullanıcıları arasında mesajları uçtan uca şifreliyor ve bu da iletişimi daha güvenli hale getiriyor.

Beeper, bu konuda oldukça şeffaf davranıyor ve şirket, Apple’ın nasıl tepki vereceği konusunda ince bir buz tabakasının üzerinde hareket ettiğinin farkında. Apple, şirket sırlarını ihlal ettiğini düşündüğü kişilere karşı her zaman özellikle dostane olmamıştır, ancak RCS mesajlaşma standardı için yakında destek vereceğini açıkladı. Bu, Android ve iOS cihazlar arasında daha büyük bir etkileşim sağlayacak. Migicovsky Apple’ın, Beeper Mini’yi durdurmak için, iMessage protokolünü tamamen yeniden tasarlamak gibi büyük bir işin altına girmesi gerektiğini söyledi.

Beeper’ın iMessage kodu, güvenlik veya gizlilik sızıntıları olmadığından emin olmak için açık kaynaklı olacak. Potansiyel hukuki engellerle ilgili olarak, kurucu ortak, şirketin yasaların doğru tarafında olduğunu belirtiyor ve Beeper Mini’de gerçek Apple kodunun olmadığını, sadece özel yapılmış yeniden oluşturulmuş kodun bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca, tersine mühendislik yapanların lehine sonuçlanan telif hakkı yasalarındaki hukuki emsal gösteriyor. Her durumda, Beeper Mini şimdilik kullanılabilir durumda ve aylık 1.99 dolarlık bir abonelik ile bir aylık ücretsiz deneme sunuyor.

Video: iPhone 15 Pro İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER