Eğlence

Apple Music’in internet radyosunda programlar evden yapılacak

beats 1

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde pek çok ofis çalışanı, işlerini evlerinden sürdürüyor. Ancak işlerini evlerinden sürdürebilen başka bir grup daha var. Radyo programcıları da, uygun ekipmanlara sahip oldukları takdirde, yayınlarını evlerinden sürdürebiliyor. Apple Music’in internet radyosu Beats 1 da önümüzdeki dönemde yayınlarına programcılarının evlerinde hazırladığı içeriklerle devam edecek.

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, programcılar FaceTime’ı kullanarak Elton John ve Hayley Williams gibi ünlü müzisyenlerle röportajlar gerçekleştirecek. Programcıların, programlarının röportajsız bölümlerinin kaydı için iPhone kullanıp kullanmayacağı konusunda bilgi verilmedi. Ancak profesyonel radyo programcılarının büyük ölçüde profesyonel ekipmanlardan yararlanması sürpriz olmayacaktır.

Ancak Beats 1’ın DJ kadrosunda Queens of the Stone Age vokalisti Josh Homme ve Vampire Weekend vokalisti Ezra Koenig gibi isimler de bulunuyor. Profesyonel radyo programcısı olmayan bu isimlerin yayınlarını iPhone ile kaydetme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Beats 1, programcıların yayınlarını evlerinden hazırladıkları tek radyo istasyonu değil. Radyocular uzun süredir ev stüdyolarından canlı veya bant yayın yapabilecek teknik imkanlara sahip. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz döneme radyocuların hızlı şekilde uyum sağlamasına şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER