Teknoloji

Bang & Olufsen Beosound Edge kaliteli sesi ilginç tasarımla sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bang & olufsen beosound edgeBang & Olufsen Beosound Edge adını taşıyan yeni üst segment hoparlörünü IFA 2018’de gözler önüne çıkardı. Yaklaşık olarak bir araba lastiği şeklinde ve boyutunda olan Edge, 25 cm. çapında bir düşük frekans hoparlörünün etrafına inşa edilmiş. 10 cm. orta mesafe sürücüleri ve 1.9 cm. tiz hoparlörleri barındıran Beosound Edge, iki tarafa ses çıkışı veriyor. Böylelikle hoparlörü hem zemine yerleştirmek hem de duvara monte etmek mümkün oluyor. Hoparlör her iki tarafa doğru da döndürülebiliyor.

Böylelikle ses ayarının yapılabilmesi, Beosound Edge’in dev bir ses düğmesi gibi görünmesini sağlıyor. Hoparlörün üst kısmında ise şarkıların değiştirilmesini mümkün kılan dokunmatik kontrol araçları bulunuyor.

Bang & Olufsen’in alüminyumu kullanmadaki ustalığının izleri Beosound Edge’de de görülüyor. Alüminyum kasanın üstüne oldukça parlak bir cila çeken şirket, böylelikle hoparlörün evlerin genel dekorasyonuna daha uyumlu hâle gelmesinin ve zevkle dekore edilmiş evleri yansıtmasının hedeflendiğini belirtiyor. Beosound Edge’in tasarımcısı Michael Anastassiades ise hoparlörü tasarlarken eski İngiliz bozuk paralarından ilham aldığını dile getiriyor.

Bang & Olufsen Beosound Edge, 2018 yılının doğasına uygun olarak kablosuz çalışabilen bir hoparlör. Bluetooth ile telefon ve tablete bağlanabilen hoparlör, AirPlay 2 ve Chromecast desteği de sunuyor. İvmeölçer ve jiroskop da barındıran hoparlör, yakınlık sensörü sayesinde insanların yaklaştığını algılayarak kendisini aydınlatabiliyor.

Bang & Olufsen Beosound Edge, kasım ayının ortasında satışa sunulacak. Hoparlörün Avrupa’daki fiyat etiketinde 3 bin 250 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER