Teknoloji

Yurt dışından getirilen cihazlardan alınan bandrol ücretleri yeniden belirlendi

bandrol ücreti

Yurt dışından getirilen, görsel ve işitsel yayınları alabilen cihazlardan 2020’de alınacak bandrol ücreti bedelleri açıklandı. Bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayınlanan 1841 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, hem donanımsal olarak hem de internet üzerinden görsel ve işitsel yayınları alabilen cihazları kapsıyor.

Karara göre, 2020 boyunca yurt dışından getirilecek telefonlar için 20 avro bandrol bedeli ödemek gerekecek. 2019’da da yurt dışından getirilen telefonların bandrolü için aynı meblağ ödenmişti. Bilgisayar ve tabletlerin bandrol bedeli de değişmedi. Bu cihazların bandrol bedeli yine 10 avro olacak.

Televizyonlardan alınan bandrol ücretleri ise televizyonun ekran büyüklüğüne göre değişecek. 51 ve daha küçük ekranlı televizyonlar için 10 avro ödemek gerekecek. 86-116 ekran arasındaki televizyonlarda ise 34 avro ücret alınacak. 148 ekrandan daha büyük ekrana sahip televizyonlarda ise bu bedel 80 avroya çıkacak.

Radyolu saat ve vantilatörler için de bandrol ücreti ödemek gerekiyor

Otomobillerde kullanılacak navigasyon sistemlerinin yurt dışından getirtilmesi durumunda ödenmesi gereken bedel 10 avro olarak açıklanırken; radyolu saat, vantilatör ve ışıldak gibi aletler için de 1 avro bandrol bedeli ödenecek.

Yurt dışından getirilen telefonların kaydı için 2020’de alınacak ücretin de 1838 TL olacağı açıklanmıştı. 1838 TL’lik kayıt ücretinin yanına mevcut kurda 131,90 TL olan bandrol ücreti de eklendiğinde, yurt dışından getirilen telefonlar için yaklaşık 1970 TL’lik bir ekstra maliyet oluşuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER