Teknoloji

Avrupa Birliği TikTok hakkında soruşturma başlattı

tiktok avrupa birliği

Avrupa Birliği, TikTok hakkında çevrimiçi içerik kurallarını ihlâl ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. ByteDance’in çatısı altındaki sosyal medya platformunun çocukları korumakta yetersiz kalmış olabileceği ve bu nedenle küresel yıllık gelirinin yüzde 6’sı oranında ceza ödemek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

Avrupa Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Komiseri Thierry Breton, kararın TikTok’un risk değerlendirme raporunun okunması ve şirketin bilgi taleplerine verdiği yanıtların ardından alındığı ifade edildi.

TikTok’un, 17 Şubat’ta yürürlüğe giren AB Dijital Hizmetler Yasası’na (DSA) uyması gerekiyor. Yasa, büyük çevrimiçi platformların ve arama motorlarının yasa dışı çevrimiçi içerik ve kamu güvenliğine yönelik risklerle mücadele etmek için daha fazlasını yapmasını gerektiriyor.

TikTok Avrupa Birliği soruşturması için ne dedi?

Bir TikTok sözcüsü, şirketin gençleri korumak ve 13 yaşın altındakileri platformdan uzak tutmak için tüm sektörün boğuştuğu sorunlara çözüm getirecek özellik ve ayarlara öncülük ettiğini dile getirdi. Açıklamada şirketin soruşturma kapsamında gerekli detayları Avrupa Birliği’ne sağlayacağı da belirtildi

Avrupa Birliği soruşturma kapsamında TikTok’un sistem tasarımını tasarımını genel olarak mercek altına alacak ve davranışsal bağımlılıkları tetikleyebilecek algoritmik sistemleri inceleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER