Teknoloji

Taylor Swift ve Drake gibi ünlü isimlerin şarkıları artık TikTok’ta duyulmayacak

tiktok topluluk rehberi

Universal Music Group ve TikTok arasındaki lisans anlaşmalarının yenilenmesine yönelik görüşmeler başarsızlıkla sonuçlanmıştı. 31 Ocak itibarıyla mevcut anlaşmanın sona ermesinin ardından Taylor Swift, Drake ve Olivia Rodrigo gibi isimlerin de aralarında bulunduğu pek çok sanatçının katalogları platformdan kaldırıldı.

Universal Music Group tarafından hafta içinde yapılan açıklamada, video platformunun şirkete “kötü bir anlaşmanın kabulü” için zorbalık yaptığı öne sürülmüştü. Buna ek olarak, video platformunun yapay zekâ ile oluşturulan müzikler ve çevrimiçi güvenlik konusundaki endişeleri gidermekte yetersiz kaldığı da belirtilmişti.

Popüler sosyal ağdan buna karşılık yapılan açıklamada ise Universal Music’in masadan kalkmasının “hayal kırıklığı yarattığı” belirtildi ve şirketin 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan bir platforma sırtına döndüğüne dikkat çekildi. Buna ek olarak, Universal Music kendi açgözlülüğünü sanatçı ve şarkı yazarlarının çıkarlarının önüne koymakla da suçlandı.

TikTok videolarındaki Universal Music Group şarkılarının sesi kısılacak

Artık videolardaki Universal Music Group’a ait müziklerin sesi kapatılacak ve kaldırılan parçaları değiştirmek isteyen kullanıcıların diğer müzik şirketlerinden alternatif seçenekler seçmesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER