Teknoloji

TikTok ve Universal Music anlaşmazlığı popüler şarkıları TikTok’tan kaldırabilir

tiktok geçiş anahtarı

Universal Music Group ile 31 Ocak’a kadar yeni bir lisans anlaşmasına varılmazsa TikTok için müzik duracak. Universal, mevcut anlaşmanın süresi dolduğunda şarkılarını viral video devinden çekeceğini açıkladı.

Universal, popüler sosyal medya platformunu daha öncekinden daha düşük bir değerle anlaşma yapmaya zorlamakla suçluyor. Sanatçı telifleri ve yapay zekâ da yeni anlaşmanın önündeki sorunlar arasında yer alıyor. Bugün itibarıyla sona eren anlaşma yenilenmezse, Universal katalogunu platformdan çekecek ve pek çok şarkı erişilmez hâle gelecek.

Universal Music Group bünyesinde Taylor Swift, Bad Bunny, Sting, The Weeknd, Alicia Keys, SZA, Steve Lacy, Drake, Billie Eilish, Kendrick Lamar, Rosalía, Harry Styles, Ariana Grande, Justin Bieber, Adele, U2, Elton John, J Balvin, Brandi Carlile, Coldplay, Pearl Jam, Bob Dylan ve Post Malone gibi isimler yer alıyor.

TikTok sessizliğini koruyor

Sosyal ağdaki deneyimde popüler müzik kullanılan viral videolar önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla plak şirketleriyle yapılan lisans anlaşmaları platform için büyük önem taşıyor. Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER