Teknoloji

Audio Technica ilk gerçek kablosuz kulaklıklarını IFA 2018’de tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Audio Technica gerçek anlamda kablosuz kulaklık üreten ses aksesuarı üreticileri arasındaki yerini aldı. Fiyat ve performans arasındaki dengesiyle takdir toplayan şirket, tamamen kablosuz olarak tanımlanabilecek iki modelini IFA 2018’de duyurdu.

Bu modellerden ilki olan ATH-CKR7TW’nun odak noktasında optimum ses performansı bulunuyor. Özel olarak ayarlanan 11 mm.’lik sürücüler barındıran kulaklık için kullanılan diğer malzemelerde ses kalitesini en yüksek seviyede sunabilmek amacıyla tercih edilmiş. Tek şarjla 6 saat boyunca kullanım süresi vadeden ATH-CKR7TW, taşıma kutusu sayesinde 9 saat daha ekstra kullanım süresi sağlıyor.

Bluetooth 5.0 bağlantısına sahip kulaklık aptX, AAC ve SBC codec’lerini de destekliyor. Siyah ve gri renk seçenekleri bulununan ATH-CKR7TW, kulağa tam oturmayı vadediyor. Topuzların kulağa takıldıklarında yukarıyı göstermesi ise ortaya sıra dışı bir görüntü çıkarıyor. ATH-CKR7TW, sonbaharda 249 avroluk fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Audio Technica diğer kablosuz kulaklığında ise hedef kitlesine egzersiz meraklılarını yerleştirmiş. ATH-SPORT7TW adını taşıyan modelde tere karşı dayanıklılık konusunda IPX5 sertifikası bulunuyor. Buna ek olarak, özel ses modu sayesinde dışarıda spor yaparken etraftan gelen seslere karşı tetikte olmak da mümkün hâle geliyor.

ATH-SPORT7TW sadece 3,5 saatlik bir pil ömrüne sahip olsa da, taşıma kutusu sayesinde 16 saatlik daha kullanım süresi elde edilebiliyor. Sadece siyah ve gri renk seçenekleri bulunan kulaklık, Avrupa’da 199 avro karşılığında satılacak.

Audio Technica, ATH-SR30BT ve ATH-SR50BT adını taşıyan yeni kulak üstü kulaklıklarını da Berlin’de gözler önüne çıkarttı. Her iki model de Bluetooth 5.0 desteği sunarken, ATH-SR30BT tek şarjla 70 saat gibi etkileyici bir kullanım süresi vadediyor. ATH-SR50BT’de ise bu süre 28 saate iniyor. Gürültü önleme teknolojisine de sahip ATH-SR50BT için 199 avro, ATH-SR30BT içinse 99 avro ödemek gerekecek. Her iki kulaklık da sonbaharda satışa sunulacak.

audio technicaAudio Technica yüksek ses kalitesi vadeden ATH-MSR7b modelini de Berlin’de duyurdu. Sonbaharda satışa sunulacak kulaklığın fiyat etiketinde 249 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER