Teknoloji

Asus ZenFone Live L1 ile Android Go’ya merhaba diyor

Android Go yüklü telefonların sayısı yavaş yavaş artmaya devam ediyor. Android Go trenine atlayan en son üretici Asus oldu. Asus ZenFone Live L1 adını taşıyan Android Go işletim sistemli telefonunu gözler önüne çıkardı.

Şirketin Endonezya’da tanıttığı ZenFone Live L1, mayıs ayının ortasında satışa sunulacak. Asus’tan şimdilik telefonun fiyatı konusunda bilgi verilmezken, cihazın Avrupa’da da piyasaya sürüleceği belirtildi. Tayvanlı üretici, telefonun bulunabilirliği konusunda şimdilik başka bir detay paylaşmadı.

ZenFone Live L1, özellikleri itibarıyla Android Go cihazlarının genel duruşunu yansıtıyor. 1440 x 720 piksel çözünürlüklü 5.5 inç IPS ekran barındıran telefon, 18:9 görüntü oranı sunuyor. Akıllı telefonun arkasındaki 13 megapiksel kamerayı öndeki 5 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor. Asus’tan verilen bilgiye göre, ZenFone Live L1’de yüzle telefonun kilidini açma özelliği de yer alıyor.

asus zenfone live l1Asus ZenFone Live L1, dört çekirdekli 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 425 yonga seti taşıyor. Bu yonga setine 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD desteği sayesinde bu alanın üzerine 2 TB daha eklenebiliyor. RAM kapasitesinde ise kullanıcılara 1 ve 2 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. 1 GB RAM’e sahip versiyon Android Go ile gelirken, 2 GB RAM’e sahip versiyon kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3000 mAh kapasiteli pili sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER