Manşetler

Asus ZenFone 5z Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

asus zenfone 5z fiyat

asus zenfone 5z fiyat

Asus, geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde ZenFone 5 serisini tanıtmış ve büyük ilgi toplamıştı. Bu serinin amiral gemisi modeli ZenFone 5 mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulmuştu. Şimdiyse serinin esas beklenen modeli, Qualcomm Snapdragon 845 işlemcili ZenFone 5z geliyor. ZenFone 5z fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu.

ZenFone 5z, tasarım bakımından ZenFone 5’ten farksız. 6.2 inç Full HD+ çentikli ekran, 12 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera, 8 megapiksel ön kamera gibi özellikler de ortak. Aynı zamanda yapay zekâ tabanlı özellikler, arkada parmak izi okuyucu ve yüz tanıma da ZenFone 5z’nin 5 modeliyle ortak özellikleri arasında yer alıyor. Ancak bu telefonda Snapdragon 636 yerine Snapdragon 845 gibi üst sınıf bir işlemci bulunuyor. Aynı zamanda 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza da iyi bir çoklu görev performansı işaret ediyor. Üstelik dosyalar için yeterli alanın olacağını gösteriyor.

ZenFone 5, geçtiğimiz haftalarda 2000 TL’nin biraz üzerinde bir fiyattan, kampanyalı olarak Türkiye’de satışa sunulmuştu. Şu sıralar da 2500 TL seviyesinden bir fiyatla satılıyor. ZenFone 5z de benzer şekilde rekabetçi bir fiyatla geliyor. Piyasadaki Snapdragon 845 işlemcili telefonlarla karşılaştırdığımızda, 3699 TL’lik fiyatıyla bir hayli rekabetçi olacak. Telefon bu fiyatla, iki hafta için Vatan Bilgisayar ve Asus E-Store’da satışa sunuluyor.

Ayrıca Asus, gerçekleştirdiği bir ön satış kampanyasıyla, sınırlı sayıda ürünü bu akşam itibarıyla 3299 TL’den ön siparişe açıyor.

Asus ZenFone 5z ile birlikte ZenFone Max Pro ve ZenFone Max modellerinin de duyurusu gerçekleştirildi. Bunlardan ilki 5000 mAh, ikincisi de 4000 mAh kapasiteli pil içeriyor. Aynı zamanda parmak izi okuyucu, yüz tanıma gibi biyometrik kimlik doğrulama özelliklerini de barındırıyor.

ZenFone Max Pro, ağustos ayı içinde 1799 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak. ZenFone Max’in fiyatı açıklanmadı, ancak Asus bu telefonu eylül ayında Türkiye’de satışa sunacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER