Manşetler

Asus ZenFone 5’in kamera sistemi neler sunuyor? – Video

Asus ZenFone 5’in iddialı olduğu taraflardan bir tanesi de sahip olduğu yapay zekâ destekli kameralar. “We Love Photo”, yani “Fotoğrafı Seviyoruz” Asus’un ZenFone 4’ten beri kullandığı bir slogan. Bu, Tayvanlı şirketin kamera deneyimine büyük önem verdiğini gösteriyor. ZenFone 5’te de verilen bu önemin meyveleri toplanıyor.

Öncelikle kamera özelliklerinden başlayalım. ZenFone 5 de iki adet arka kameraya sahip. Bunlardan ilki, yani ana kamera; 12 megapiksel Sony IMX363 görüntü sensörü, f/1.8 diyafram açıklığı, 83 derecelik görüş alanı, 24 mm. odak uzunluğu gibi başlıca özellikleri bünyesinde barındırıyor. İkinci kamera ise 8 megapiksel çözünürlüklü sensör barındırıyor. f/2.0 diyafram açıklığı ve 120 derecelik geniş görüş açısına sahip. Anlayacağınız üzere ikinci kamera, temelde optik yakınlaştırma yerine geniş alanlı fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Çerçeve içinde daha fazla arkadaş ve manzara için yüzde 200 oranında daha geniş görüş açısı sunuyor.

ZenFone 5’in kamera uygulaması biraz kalabalık, ancak düzenli ve kolaylıkla anlaşılabilir bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ekranın bir kenarında fotoğraf çekimi, video kayıt, Pro ve Auto modları arasında hızlı geçiş ve kamera değiştirme düğmeleri bulunuyor. Ayrıca Galeri uygulamasına kısayol da burada mevcut. Diğer tarafta ise flaş, zamanlayıcı, derinlik efekti, görüntü oranı, HDR ve kamera ayarları gibi, her an elinizin altında bulunmasını isteyeceğiniz kontrolleri görüyoruz. Öte yandan Auto moddayken, parmağınızı vizör üzerinde sağa ve sola sürükleyerek çekim modlarına ve filtrelere erişebilirsiniz.

Çekim modları içinde Otomatik ve Pro’nun yanı sıra Güzelleştirme, Süper Çözünürlük, GIF animasyon, Panorama, Yavaş Çekim ve Zaman Atlama gibi modları görüyoruz. Bu çekim modları içinde en fazla dikkat çeken Pro, yani El ile modu oluyor. Eğer ayarlar üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız; ISO, beyaz dengesi, pozlama, odak gibi unsurları dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ekranın alt kısmında başlıca ayarları ve görüntü grafiğini anlık olarak görebilirsiniz. Yarım daireli biçimindeki kontroller ayarları tek bir parmak ile kolaylıkla yapmayı sağlıyor. Bunun dışında Pro modunda çektiğiniz fotoğrafları RAW formatında da saklayabilirsiniz. Eğer ayarlar içinde vakit kaybetmek istemiyorsanız, Otomatik mod ile her şeyi Asus ZenFone 5’e bırakabilirsiniz.

Otomatik mod içinde Yapay Zeka Görüntü Algılama olarak adlandırılan özellikten yararlanabilirsiniz. Yapay zekanın gücünden yararlanan bu özellik sayesinde ZenFone 5’in kamera sistemi özneyi hızlıca analiz ederek onu 16 sahne tipinden biriyle eşleştiriyor, her türlü özne için kamera ayarlarını optimize ediyor. Üstelik ZenFone 5’in kamera sistemi, çektiğiniz fotoğraflara bağlı olarak sürekli öğreniyor ve kendisini daha da iyileştirecek biçimde sürekli çalışıyor.

ZenFone 5’in yapay zekâ destekli görüntü algılama sistemi; İnsanlar, Yemek, Köpek, Kedi, Günbatımı, Gökyüzü, Yeşil alan, Okyanus, Çiçek, Bitki, Kar, Gece görüşü, Sahne, Metin, QR kod ve Tripod olmak üzere 16 farklı sahneyi algılayabiliyor. Örneğin bir çiçeğin fotoğrafını çekmek için ZenFone 5’i nesneye doğrulttuğunuzda, bunun bir çiçek olduğu algılanıyor. Sol üst köşede küçük bir çiçek ikonu beliriyor. Size de sadece çekim tuşuna dokunup fotoğrafı çekmek kalıyor.

Derinlik efekti verilmiş, nesnenin ön plana çıkarıldığı fotoğraflar oldukça popüler. ZenFone 5’in hem çift arka kamera sistemi, hem de 8 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı ön kamera sistemi bu şekilde fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Sonuçlar oldukça başarılı. Aynı zamanda ön kamera, gerçek zamanlı güzelleştirme özelliği sayesinde yüzünüzde var olabilecek kusurları örtüyor, en güzel veya yakışıklı biçimde çıkmanızı sağlıyor. Ön kamera düşük ışıklı ortamlarda da işini iyi biçimde yerine getiriyor.

Video tarafında da ZenFone 5, günlük hayatta ihtiyaçları karşılayacak yeterlikte kayıt imkanı sunuyor. Arka kamerayla 4K kalitesinde video kaydı yapabilirsiniz. Görüntü kalitesi tatmin edici seviyede. Aynı zamanda elektronik görüntü sabitleme sistemi de yeterli durağanlığı sunuyor. Ses kalitesi de memnun edici.

Sonuç olarak, ZenFone 5, sahip olduğu ön ve arka kameralarla, sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, onları memnun edecek bir kamera performansı vadediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER