Manşetler

ASUS Zenbook UX301 Ön İnceleme

Zenbook serisi dizüstü bilgisayarlarıyla Intel’in ultrabook akımının öncülerinden olan ASUS’un birkaç ay önce tanıttığı Zenbook UX301 Türkiye pazarına giriş yapıyor. ASUS’un bugün İstanbul’da düzenlediği lansman toplantısında Zenbook UX301’i kısa süreliğine olsa da deneyimleme fırsatı bulduk.

asus-zenbook-ux301-on-inceleme-00001

Deneyim alanında siyah ve beyaz renkli versiyonları bulunan Zenbook UX301 teknik özellikler bakımından da farklı çeşitler içeriyor. 13.3 inç ekran 1920 x 1080 Full HD veya 2560 x 1440 WQHD çözünürlük seçenekleriyle sunuluyor. IPS ekran 178 derece gibi geniş bir görüş açısı sunarken 10 noktalı çoklu dokunma özelliği de Windows 8’i fare dışında parmaklarla da kontrol etmeye izin veriyor. Bilgisayarda yüklü gelen Fresh Paint gibi uygulamalar parmaklarla rahatlıkla kullanılabiliyor, ekranın dokunma duyarlılığı üst seviyede. Touchpad’in de tepkiselliği yüksek, ancak hâlâ piyasadaki en büyük rakibinin gerisinde bulduğumuzu söylememiz gerekiyor.

ASUS Zenbook UX301 dördüncü nesil Haswell Intel Core işlemci seeçenekleriyle sunuluyor. Bunların arasında 28W TDP değerine sahip Intel Core i7 4558U işlemcili versiyon da bulunuyor. Ayrıca 512 GB’lık SSD de konfigürasyon seçenekleri arasında yer alıyor. Doğrusunu söylemeliyiz ki, test ettiğimiz modellerdeki işlemci konfigürasyonlarını öğrenme fırsatını bulamadık, ancak her iki ürünün de gayet seri çalıştığını, uygulamaların hızlı şekilde açıldığını gözlemledik. Tabii ki, bu gözlem bir hiç niteliğinde, çünkü bu bilgisayarların gücünü görmek için çeşitli oyunlarla veya görüntü işleme yazılımlarıyla test etmek gerekiyor. Umarız bu bilgisayar elimize düşer ve detaylı bir fikir edinme imkanı buluruz.

Zenbook UX301’in Gorilla Glass 3 camla kaplı yüzeyi pürüzsüz ve hafif kaygan. Parmak izini biraz fazla tuttuğunu gözlemlediğimiz bu cam yüzey hem sağlam hem de alüminyumdan daha sıcak bir kullanım hissi veriyor. Yine oldukça keskin hatlara sahip olan bu ultrabook konik bir profile sahip. Gövde izleme dörtgeni tarafına doğru giderek inceliyor ve neredeyse bıçak inceliğine geliyor. Uzun kullanımın ardından bu keskinlik rahatsız eder mi, bu da kafamızda oluşan sorular arasında yer alıyor. Tabii ki, bunun için de cihazı daha uzun süreli testten geçirmek gerekiyor.

İlk izlenimlerimiz karşımızda çekici, kullanımı zevk veren, yüksek görüntü kalitesi sunan ve rahat taşınabilen bir ultrabook bilgisayarın durduğu yönünde. Tabii ki, daha kesin bir yargıya varmak için cihazı detaylı incelemeden geçirmek gerekiyor. İlerleyen haftalarda detaylı bir inceleme gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şimdilik birkaç fotoğrafla yetinmeniz gerekecek.

Galeri: ASUS Zenbook UX301 Ön İnceleme

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER