Teknoloji

Asus Zenbook 17 Fold OLED ile ilk katlanabilir cihazını çıkarıyor

asus zenbook 17 fold

Her yıl daha fazla şirketin katlanabilir ekranlı cihaz fikrini değerlendirdiği görülüyor. Daha önce ekranları ürünlerinde farklı şekillerde kullanmasıyla bildiğimiz Asus’un bu katlanabilir ekran fikrine kayıtsız kalması beklenemezdi. Şirket, CES 2022 kapsamında düzenlediği çevrimiçi etkinlikte katlanabilir OLED ekrana sahip 17,3 inçlik bir dizüstü bilgisayar olan Zenbook 17 Fold OLED modelini tanıttı. Bu arada daha geleneksel bir seçenek arayanlar için, bu yıl içinde piyasaya çıkacak Zenbook 14 OLED modeli de bulunuyor.

Katlanabilir bir cihazın göz alıcı görünmesinin dışındaki esas yararı, daha büyük bir ekranın el veya sırt çantalarına sığmasını kolaylaştırmasıdır. Özellikle 17 inçlik bir tablet, ne kadar ince ve hafif olursa olsun, birçok insan için taşıması zor olabilir. Öte yandan, bunun gibi bir katlanabilir cihazı nasıl kullanabileceğinize dair birkaç seçenek daha var. Açıp normal bir tablet gibi kullanabilir, bir ayaklık ile destekleyebilir veya 90 derecelik bir açıyla yana doğru katlayabilir ve minyatür bir klasik dizüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz.

asus zenbook 17 fold
Asus Zenbook 17 Fold

Zenbook 17 Fold, açıldığında 4:3 17,3 inç ve kapaklıyken 3:2 12,3 inç ekrana sahip oluyor. Cihazın geniş yüzey alanı aynı zamanda geniş bir klavye için daha fazla alan bırakıyor. ZenBook Fold ile birlikte bir fiziksel klavye de geliyor ve buradaki tuşlar 1,4 mm’lik hareket mesafesine sahip.

Katlanabilir Zenbook laptop modelinin içinde 12. Nesil Intel Core i7 U-Serisi işlemciler, 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB depolama alanı bulunuyor. Ekranı daha kolay bölmenize ve içeriğini düzenlemenize yardımcı olmak için, daha önce son çift ekranlı cihazlarında da bulunan Asus’un “ScreenXpert 2” yazılımı da bulunuyor.

Zenbook Fold ekranı 2560 x 1920 piksel çözünürlüklü ekrana sahip. İnce, yüksek çözünürlüklü aygıtlarla ilgili sorunlardan biri genellikle pil ömrüdür. Yüksek sayıdaki pikseller pili yüksek miktarda çekecektir. Bununla birlikte Asus, Zenbook 17 Fold modelinin içinde 75 Wh kapasiteli pile yer veriyor. Bu, kalınlığı 1,25 cm’den daha düşük, 13 inçlik ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda bulunana göre daha yüksek kapasiteli bir pildir. Asus, henüz bir pil ömrü tahmini sağlamadı.

Zenbook 17 Fold OLED, daha sonra açıklanacak fiyatlandırma bilgileri ile 2022’nin ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. 

Asus Zenbook 14 OLED özellikleri

Asus, bu hafta CES 2022 kapsamında Zenbook 14 OLED de dahil olmak üzere birkaç OLED Zenbook modeli de duyurdu. Zenbook 14 OLED, iş veya okul için günlük sürücü görevi görebilecek, klasik tipte, kapaklı 14 inçlik bir dizüstü bilgisayardır. Seçilen işlemciye bağlı olarak Aqua Celadon, Ponder Blue ve Jade Black dahil kulağa ilginç gelen bazı renklerde, “geleneksel Japon işçiliğinden” esinlenilmiş bir kapakla birlikte geliyor.

asus zenbook 14 oled

Bu Zenbook modeli geniş bir 16:10, 2.8K, 90Hz ekrana sahiptir. Bu, OLED dizüstü bilgisayarlarda daha yaygın hâle gelen, ancak yine de bulması oldukça zor olan bir yenileme hızıdır. 12. Nesil Intel Core i7 P serisi işlemci veya AMD Ryzen 5000 çip ile satın almak mümkün olacak. Asus, bunun Intel’in özellikle pil ömrü için iyiye işaret eden Evo programının gereksinimlerini karşılayacağını ve sesin Harmon Kardon sertifikalı olduğunu söylüyor.

Zenbook 14 OLED için fiyatlandırma henüz açıklanmadı, ancak 2022’nin 2. çeyreğinde geliyor.

İLGİLİ HABERLER