Manşetler

Asus ZenBook ailesinin yeni üyelerinde kompaktlığı öne çıkarıyor

asus zenbookAsus ZenBook ailesinin en yeni üyelerini Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2018’de tanıttı. Şirket yeni dizüstü bilgisayarları için “dünyanın en kompakt dizüstü bilgisayarları” tanımlamasını kullanıyor.

Asus’un bu denli iddialı biçimde lanse ettiği modelleri ZenBook 13 (UX333), ZenBook 14 (UX433) ve ZenBook 15 (UX533) isimlerini taşıyor. Üçü de üst segmentte konumlanan yeni dizüstü bilgisayarlar, eskiye kıyasla daha hafif ve ince olmalarıyla dikkat çekiyor. Neredeyse çerçevesiz olan NanoEdge ekran da yeni ZenBook modellerinin cazibesini artırıyor.

Asus ZenBook ailesinin yeni üyelerinin tamamında ekranın dört tarafını da oldukça ince bir çerçeve sarıyor. Böylelikle ekran-kasa oranı yüzde 95 seviyesine kadar yükseliyor. Asus bu sayede dizüstü bilgisayarlarının kapladığı alanın küçüldüğünü savunuyor.

ZenBook 13 ve ZenBook 14 modellerinde Asus’un özel sayısal tuş takımı da bulunuyor. İzleme dörtgeni ihtiyaç duyulduğunda LED aydınlatmalı tam ölçekli bir sayısal tuş takımına dönüştürülebiliyor.

Asus ZenBook ailesinin yeni üyelerinin tamamında 3D IR kameralar bulunuyor. Bu sayede Windows Hello’yu kullanarak Windows 10’a yüz tanıma ile giriş yapılabiliyor. ZenBook ailesinin alışılmış üst sınıf tasarımı yeni modellerde de varlığını sürdürüyor.

Yeni ZenBook modelleri şık görüntülerini askeri seviyedeki dayanıklılıkla birleştiriyor. Yeni modellerin tamamı olağan dışı yükseklik, sıcaklık ve nem koşullarına dayanabiliyor. Asus’tan yapılan açıklamada bilgisayarların kapsamlı düşme, şok ve titreşim testlerinden geçtiği de belirtildi.

Sekizinci nesil Intel Core işlemci taşıyan yeni Asus ZenBook modellerinde Nvidia GeForce GTX 1050 Max-Q’ya kadar uzanan ayrık grafik işlemcisi seçenekleri sunuluyor. RAM seçenekleri 16 GB, depolama seçenekleri ise süper hızlı PCIe SSD’lere kadar uzanıyor.

Yeni modellerden ZenBook 14’te ScreenPad özelliği de bulunuyor. Bu özellikle izleme dörtgeni dokunmatik bir ekrana dönüşüyor. Asus Screenpad için Adobe Sign, Handwriting ve SpeechTyper adını taşıyan üç uygulama geliştirdi. Söz konusu uygulamalar, ScreenPad ayarları menüsü üzerinden indirilebiliyor.

Asus ZenBook 13, 14 ve 15’in fiyatları konusunda bilgi vermedi. Şirket şu an için sadece bilgisayarların önümüzdeki ekim ayının ilk yarısı itibarıyla Kuzey Amerika’da satışa sunulacağını duyurmakla yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER