Teknoloji

Asus ZenBook Pro Duo UX581: Yarının dizüstü bilgisayarı şimdi karşınızda

asus zenbook pro duo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus dizüstü bilgisayarlar tarafında sürekli farklı biçim ve işlev denemelerinde bulunuyor. 2018 yılında ScreenPad adı verilen bir bileşenle, sadece işaretçi kontrolü ve gezinme için kullanılan izleme dörtgenini ya da touchpad’i kullanışlı bir araca dönüştürmüştü. Touchpad’in bulunduğu yere bir ekran yerleştirmiş ve burada klasik işlevlerin yanı sıra çeşitli uygulamalar için ek kontroller ve hızlı araçlar da sunmuştu. Geçen yıl ise ikinci bir ekran yerleşimini biraz daha ileri taşıyan şirket ZenBook Pro Duo UX581 ile karşımıza çıkmıştı.

Asus ZenBook Pro Duo ile yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Asus’un belirttiğine göre, iş akışı verimliliğinde en üst seviyeye ulaşmak için tasarlanan benzersiz tasarım, ana 4K UHD OLED ekranla birlikte sorunsuz şekilde çalışan, tam genişlikte ve 4K çözünürlükte ASUS ScreenPad Plus barındırıyor.

Celestial Blue adını taşıyan yepyeni bir gök mavisi renginde ve alüminyumdan yapılmış bir gövdeyle gelen bu bilgisayar, ilhamını gelecekten alıyor. Böylelikle ZenBook Pro Duo zamandan bağımsız yeniliklerden oluşan sofistike bir hava kazanıyor. Buna bir de ikonik Zen esintili, bükülmüş metal kaplamanın benzersiz bir asimetrik versiyonu da ekleniyor. ZenBook Pro Duo’ya tamamen kusursuz bir kimlik veren ilginç bir tasarım detayının oluşturduğu kenarlar, ortam stiline ince bir dokunuş katacak şekilde çevrenizi yansıtan geniş, ayna yüzeyinde pırlanta kesim kenarlarla kaplanmış. Ortamdaki ışığa ve yansıyan yüzeyin rengine göre de dizüstü bilgisayarın görünümü değişiyor.

ZenBook Pro Duo UX581 sahip olduğu donanım özellikleriyle de güçlü bir dizüstü bilgisayar olduğunu gösteriyor. Altı çekirdekli, 9. Nesil Intel Core i7 işlemcinin yanında NVIDIA GeForce RTX 2060 grafik işlemci birimini barındırıyor. Bu arada 9. nesil Intel Core i9-9980HK işlemcili bir versiyonu da bulunuyor. Ayrıca 1 TB’ye kadar PCIe x4 SSD ile hızlı çalışan saklama alanı da sunuyor. 32 GB’ye kadar RAM seçeneği de mevcut. Bu güçlü birleşim sayesinde ZenBook Pro Duo çok katmanlı fotoğraf veya video düzenleme, 3D grafik oluşturma ve hatta oyun canlı yayını gibi profesyonel kalitede görevlerin altından kalkabiliyor. Özellikle NVIDIA GeForce RTX 2060’ın varlığı sayesinde, oyunlarda görsel gerçekçiliği daha da artıran ışın izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) de performansı önemli ölçüde artırmaya yardımcı oluyor.

asus zenbook pro duo

ZenBook Pro Duo’daki 3840 x 2560 çözünürlüklü, 4K UHD NanoEdge OLED HDR ekran, ultra ince çerçeveli, dört yüzlü çerçevesiz tasarımıyla farklı bir görünüm sunuyor. Ekran gövde oranı yüzde 89’a çıkıyor. OLED dokunmatik ekran, ultra canlı renkler ve derin siyahlar sunuyor. Sinema sınıfı yüzde 100 DCI-P3 renk gamı desteğiyle profesyonel çalışma ve eğlence için mükemmel bir ürün olarak nitelendiriliyor.

ZenBook Pro Duo’nun IR kamera sistemi, karanlıkta bile bir bakışta Windows Hello ile oturum açma imkanı sunuyor. Böylelikle PIN veya parola girme zahmetinden kurtulabilir, elleriniz serbest biçimde oturum açabilirsiniz.

Bağlantı tarafına baktığımızda, ZenBook Pro Duo’nun yaratıcı profesyoneller için üretildiğinden dolayı bağlantıdan hiçbir ödün vermediğini görüyoruz. Thunderbolt 3 USB-C portu (USB 3.1. Gen 2 destekli) da dahil olmak üzere çeşitli portlar sunuluyor. İki adet USB-A tipi USB 3.1 Gen 2 port, bir adet HDMI portu, ses çıkışı mevcut. . Gig+ (802.11ax) özellikli en yeni Intel Wi-Fi 6 desteği de, dünyaya daha kusursuz bağlantılar sağlamak için kablosuz hızları bir üst seviyeye çıkarıyor.

Asus Golden Ear ekibi, ZenBook Pro Duo’da en iyi ses deneyimini sağlamak için ünlü ev ve otomotiv ses uzmanı Harman Kardon ile birlikte çalıştı. Üstün donanımın özel bir karışımı, bozulma olmadan yüksek ses sağlayan akıllı amplifikatör teknolojisi ve ince ayarlanmış yazılım ile birlikte, başka hiçbir dizüstü bilgisayar da olmayan bir ses deneyiminin sunulduğu belirtiliyor.

ZenBook Pro Duo’da 71 vat-saatlik sekiz hücreli pil bulunuyor. Klavyesi de arka aydınlatmalı, böylelikle karanlıkta da rahat şekilde yazı yazmayı sağlıyor. Cihazın piliyle beraber ağırlığı 2.5 kg.

ScreenPad Plus ile sunulan imkanlar

Tabii ki, Asus ZenBook Pro Duo’nun en büyük özelliği ScreenPad Plus. Asus’un belirttiğine göre bu bileşen, size daha önce hiç tecrübe etmediğiniz bir mobilite imkanı sunuyor. 3840 x 1100 piksel, 4K çözünürlükteki bu ikincil ekran dokunmatik özelliğe sahip. 15.6 inçlik 4K UHD OLED dokunmatik ana ekranla sorunsuz bir şekilde çalışıyor. İş akışınızı optimize etmenin ve kişiselleştirmenin sınırsız yollarını sunan tam genişlikteki bu ikincil dokunmatik ekran, bir dizi kullanışlı yerleşik uygulama üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı oluyor. Hızlı Anahtar, karmaşık klavye sekanslarının tek dokunuşla otomasyonuna izin veriyor. El Yazısı ile metni sezgisel olarak girmenize de olanak sağlıyor.

Ana ekran ve ScreenPad Plus arasındaki sezgisel etkileşimler için App Switcher, ViewMax ve Task Swap gibi kullanışlı hızlı kontroller de mevcut durumda. Görev Grubu ise, tek bir dokunuşla birden fazla görevi açarak çalışma moduna geçmenizi sağlıyor. Üstelik nerede olursanız olun, ana ekranda çalışmaya daha fazla alan sağlamak için uygulamaları veya uygulama içi araç çubuklarını ScreenPad Plus’a sürükleyebilirsiniz. Böylelikle sanki tek bir gövdede iki monitörle çalışıyormuş gibi işlerinizi yerine getirebilirsiniz. Üstelik ScreenPad Plus’ta aynı anda iki uygulamayı da açabilirsiniz.

ZenBook Pro Duo ve birlikte verilen kalemle veya size ait olan başka bir aktif ekran kalemiyle, yaratıcılığınızın akışına gerçekten izin verebilirsiniz. Her iki çoklu dokunmatik ekran da kalem girişini destekliyor. Üstelik ScreenPad Plus, yazma veya çizim için size üstün ergonomik ve sağlam bir platform sunuyor. Notlarınızı alabilir, fikirlerinizi taslak haline getirebilir veya hassas grafik düzenlemeleri yapabilirsiniz. Üstelik dizüstü bilgisayarın kutusundan, size daha rahat yazma deneyimini sunmak için ErgoLift açılır klavye tasarımını geliştiren ayrı bir avuç içi desteği de çıkıyor.

Asus, sayısal tuş takımı isteyenleri de unutmuyor. ZenBook Pro Duo, dokunmatik yüzeye entegre LED aydınlatmalı sayısal bir tuş takımı olan Asus NumberPad’in en son sürümünü de sunuyor. Fonksiyonu açıp kapatmak için sağ üst NumberPad simgesine bir saniye basmak, ardından da iki parlaklık seviyesinden birini seçmek için sol üst simgesine dokunmak yeterli oluyor. NumberPad etkinleştirildiğinde bile, dokunmatik ekran akıllı yazılımı sayesinde imleç kontrolü için kullanılabiliyor.

Asus ZenBook Pro Duo, 28 binden başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Satın alabileceğiniz yerleri bu bağlantıdan görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER