Teknoloji

Asus ROG Ally, Steam Deck’e rakip olarak geliyor

asus rog ally

Güvenilir teknoloji sızıntılarıyla ünlenen Roland Quandt‘in The Verge‘e sağladığı verilere ve daha önce SnoopyTech tarafından verilen bilgilere göre, Asus’un yeni taşınabilir oyun cihazı ROG Ally, Steam Deck‘e rakip olzarak gösteriliyor. İddialara göre, AMD Z1 Extreme çip, 16 GB RAM ve 512 GB SSD’li ROG Ally modelinin fiyatı sadece 699,99 dolar olacak. Bu da demek oluyor ki, Asus’un 512 GB’lık bu taşınabilir konsolu, yurt dışı fiyatı açısından 512 GB’lık Steam Deck’ten sadece 51 dolar daha pahalı olacak gibi görünüyor.

Sızdırılan verilere göre, ROG Ally’nin boyutları 11,02 inç genişlik, 4,37 inç yükseklik ve 0,83 inç derinlikte olup, 608 gram ağırlığında. Cihazın özellikleri arasında tek vidayla yükseltilebilen M.2 2230 SSD, Gorilla Glass DXC ile korunan IPS ekran ve kutudan çıkan 65W USB-C güç adaptörü ile sadece 30 dakikada %50 şarja ulaşma imkanı bulunuyor.

Bununla birlikte, Steam Deck’in şarj süresi ise, ROG Ally ile kıyaslandığında daha uzun. Ancak Valve, bu durumun cihazın bataryasının ömrünü korumak amacıyla bilinçli olarak yapıldığını ifade ediyor.

https://twitter.com/_snoopytech_/status/1651354672081272834

Eğer Z1 Extreme modeli 699,99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacaksa, standart AMD Z1 çipli Ally modelinin fiyatı ne olacak? Asus, The Verge’e yaptığı açıklamayla, her iki modelin de satışa sunulacağını doğruladı.

Ancak şu an için tüm bu bilgiler sadece sızıntı niteliğinde olup, kesin bilgilere ulaşabilmek için 11 Mayıs’taki resmi açıklamayı beklememiz gerekiyor. Eğer iddialar doğruysa, Asus ROG Ally, taşınabilir oyun dünyasında önemli bir alternatif olarak öne çıkacak.

Eğer söylentiler doğrulanırsa, Asus ROG Ally, taşınabilir oyun cihazları pazarında rekabeti kızıştırarak, Steam Deck’in önemli bir alternatifi haline gelebilir. Özellikle güçlü performans ve uygun fiyat arayan oyuncular için, ROG Ally büyük bir potansiyele sahip görünüyor.

Ancak, şu aşamada tüm bu bilgiler sadece sızıntılardan ibaret olduğu için, Asus’un resmi açıklamasını beklemekte fayda var. Eğer ROG Ally gerçekten beklentileri karşılayacak şekilde pazara sunulursa, taşınabilir oyun dünyasında önemli bir değişim yaşanabilir.

Sonuç olarak, Asus ROG Ally’nin Steam Deck’e rakip olarak piyasaya sürülmesi durumunda, oyuncuların beklentileri yüksek olacaktır. İlerleyen günlerde, bu yenilikçi cihazın gerçek özellikleri ve fiyatlandırması hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER