Teknoloji

Asus ROG Ally: Şaka sanılan taşınabilir oyun cihazı gerçek oldu

asus rog ally

Asus’un Steam Deck’e rakip olarak görünen taşınabilir oyun bilgisayarı ROG Ally, gerçekten var. Fakat cihazın 1 Nisan şakası gibi duyurulması, karmaşık ve yanıltıcı bir iletişime yol açtı ve Asus ROG Ally’nin gerçek olup olmadığı konusunda insanların kafalarını karıştırdı.

Kafa karışıklığı, 1 Nisan’a girildiği zamanda yapılan ve el konsoluyla ilgili bilgileri içeren bir duyuruyla başladı. Hazırlanan videoda, bu cihazın şaka olduğu izlenimini veren karışık anlar vardı ve özellikle bir kişinin evine giremediğinde ceket cebinde Ally olduğunu hatırladığı sahne oldukça şüpheli görünüyordu. “Artık oyun oynamaya hiç ara vermeyeceksiniz” şeklindeki slogan da 1 Nisan şakasına uygun gibi görünüyordu. Video, bir kişiyi Ally’yi bir roller coaster ve go-kart üzerinde kullanır hâlde gösterirken son buluyordu.

Bunlar tipik 1 Nisan Şakaları gibi görünse de, Ally’nin gerçekten harika bir ürün olabileceğini düşünenler için durum üzücüydü. Asus’un, cihaz için “şimdiye kadarki en hızlı AMD APU’yu özel olarak ürettik” şeklindeki açıklaması en dikkat çeken detaydı ve bu, teorik olarak Ally’nin Steam Deck’ten daha güçlü olabileceği anlamına geliyordu. Fakat şakanın gerçek olup olmadığını anlamak zordu, bu yüzden Ally hakkında hayaller kurmak dışında başka bir şey yapılamıyordu.

Ancak, iki gün sonra Asus, cihazın aslında 1 Nisan Şakası olmadığını doğruladı ve YouTube kanalları Dave2D ve Linus Tech Tips, cihazla ilgili deneyimlerini paylaşan videolar yayınladı. Bu videolardan cihazın özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebildik: 1080p ekran, 120Hz yenileme hızı desteği ve Asus’un Steam Deck’ten iki kat daha fazla performans sunma iddiası başlıcaları arasında yer alıyor. Fiyat henüz açıklanmamış olsa da, gerçekten iyi bir ürün olabileceği düşünülüyor.

Asus ROG Ally’nin tanıtımı, şirketlerin 1 Nisan şakasının ne amaçla yapıldığını unuttuğunun son örneği olarak görülüyor. Yakın zaman öncesine kadar 1 Nisan, teknoloji şirketlerinin, özellikle Google’ın, Haritalar içinde yılan oyunu gibi ürünleri duyurduğu keyifli bir gün olarak hatırlıyoruz. Ne var ki, pandemiyle birlikte bu tür 1 Nisan şakaları kesintiye uğramıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER