Teknoloji

Google bu yıl meşhur 1 Nisan şakalarını yapmayacak

google

1 Nisan’da Google’ın soğuk internet şakalarını görmeye alışmıştık. Ancak bu yıl Google, “meşhur” şakalarını yapmayacağını açıkladı. Dünyanın dört bir yanını etkilemeye devam eden yeni tip koronavirüs salgınının ciddiyeti 1 Nisan şakalarını kaldıracak durumda değil ve Google da bunun fazlasıyla farkında görünüyor.

Business Insider tarafından ele geçirilen bir şirket yazışmasına göre, Google bu yıl Covid-19 salgınıyla mücadele edenlere saygısını göstermek için şakalarına ara verme kararı aldı. “Şu anda en yüksek hedefimiz insanlara yardımcı olmaktır, bu yüzden şüphesiz bundan daha parlak olacak olan gelecek Nisan için şakaları kaydedelim.”

Google’ın pazarlama şefi Lorraine Twohill, gönderdiği e-posta iletisinde “Merkezileştirilmiş 1 Nisan çabalarını zaten durdurduk ancak ekipler içinde bilmediğimiz daha küçük projeler olabileceğini fark ettik.” dedi. “Lütfen bu çabaları ortadan kaldırın ve ekiplerinizin planladığı iç veya dış şakaları duraklattığından emin olun.”

Dünya büyük ve ciddi bir sağlık kriziyle boğuşuyor. Bu zamanda insanlara, 1 Nisan şakaları altında Google’ın arama, YouTube, Gmail, Haritalar gibi servisleri içinde doğru olmayan bilgiler veya servisler sunmak pek de doğru olmazdı.

Umarız diğer şirketler de Google’ın yolunu izler ve 1 Nisan şakaları planlarını buna göre düzenlerler. Güzel ve ince zekâ ürünü şakaların yeri ve zamanı vardır, ancak bugünler şaka için doğru zaman değil gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER