Teknoloji

Asus ProArt serisi profesyonellere yönelik yeni ürünlerle güncellendi

asus proart

Asus, Create the Uncreated adını verdiği etkinlikte içerik üreticilerine yönelik ürün ekosistemini, yeni ProArt çözümleri, yaratıcı profesyonellere ve uzman kullanıcılara yönelik bilgisayar seçenekleri ve her tür içerik üreticisine yönelik OLED ekranlı dizüstü
bilgisayarlar ile genişlettiğini duyurdu.

Şirketin belirttiğine göre yeni dizüstü bilgisayarlar, ekranlar, çevre birimleri, masaüstü bilgisayar, projektör ve anakart modellerinden oluşan yeni seri, her tür içerik üreticisinin verimli iş akışlarıyla benzersiz yenilikler geliştirmesine yardımcı olacak.

Asus co-CEO’su Samson Hu, “Aslında bizler en iyi fikirlerimizi hayata geçirmekten gurur duyan kişileriz. Yaratıcı kişiler tarafından yaratıcı profesyoneller için geliştirilen bu yeni seri inanılmaz deneyimler sunarak hayalleri gerçek yapacak.” dedi.

Asus, içerik üreticilerine ve tasarımcılara geniş imkanlar sunmak için güçlü iş birlikleri kurmaya devam ettiğinin de altını çizdi. Şirketin en önemli iş ortaklarından biri olan Nvidia,  RTX GPU’ları sunmanın yanı sıra Nvidia Studio programı ile içerik üreticilerine önemli destek veriyor. Özel Studio sürücüleri ve Nvidia Broadcast ve Omniverse gibi özel uygulamalar iş akışlarını hızlandırıyor.

Öte yandan tüm yeni dizüstü ve masaüstü bilgisayar modelleri Windows 11 ile birlikte sunulacak. Yeni işletim sistemi resmi olarak kullanıma sunulduğunda da kullanıcılar ücretsiz olarak geçiş yapabilecek.

İçerik üreticilerine ve tasarımcılara kapsamlı profesyonel çözümler sunma hedefini taşıyan Asus ProArt’ın, kullanıcıların içindeki gücü ortaya çıkararak sanatsal sınırları zorlamalarına olanak verdiğinin altı çizildi. Asus, Pro ifadesi farklı sanat türlerini destekleyen temel yaratıcılığı temsil ederken, Art ifadesi ise sonsuz yaratıcılığı simgelediğini söylüyor. Yeni ProArt de çözümleri yaratıcılığın önündeki sınırları kaldırmak için tasarlandı.

Zengin taşınabilirlik özellikleriyle donatılan ProArt Display PA147CDV, ProArt Mouse MD300 ve ProArt Mouse Pad PS201 seyahati seven kullanıcıların iş akışlarına göre tasarlandı. Stüdyoda ise ProArt X570 Creator WiFi anakart, inanılmaz işlem gücüyle üretkenliği artırıyor. Otomatik kalibrasyon özelliğine sahip ilk OLED monitör olan ProArt Display OLED PA32DC gerçeğe yakın görüntüler sunarken, Calman Verified sertifikalı ilk projektör olan ProArt Projector A1 ise gerçekçi renkle sahip görüntüler oluşturuyor.

İçerik üreticileri ve tasarımcıların verimliliğini ve üretkenliğini artırmak için geliştirilen Asus Dial özelliği, CES 2021’de ProArt Display PA148CTV modelinde ilk kez duyurulmasının ardından şimdi yeni ProArt Mouse MD300’de yer alıyor. Farklı ürünlerde çalışabilen
özel bir çözüm olan Asus Dial, içerik üreticilerine kullanışlı, hassas ve hızlı bir yolla yaratıcı uygulamalarda ayar yapma imkânı veriyor. Bu sayede kullanıcılar dikkatlerini yalnızca sanatsal bakış açılarına verebiliyor.

Asus ve Adobe iş birliği

İçerik üreticilerine yönelik en iyi ProArt çözümlerini sunmak için Asus bu etkinlikte Adobe ile iş birliği yaptığını da duyurdu. Belirli Asus modellerini satın alanlar üç veya bir aylık ücretsiz Adobe Creative Cloud aboneliğinin de sahibi olacak. Bu abonelikle kullanıcılar aralarında Photoshop, InDesign ve Premiere Rush’ın da bulunduğu 20’den fazla popüler Adobe uygulamasından ve 100 GB bulut depolama alanından, Adobe Fonts erişiminden ve diğer hizmetlerden yararlanabilecek. Bu iş birliğiyle Asus Dial de Adobe Photoshop, Lightroom Classic, After Effects ve Premiere Pro ile uyumlu hale gelerek kullanıcıların bu birinci sınıf uygulamaları çok daha verimli ve etkin kullanması sağlandı.

ProArt serisi altındaki ürünler

OLED ekranlı eksiksiz ürün serileri sunan ilk marka olan Asus, içerik üretimi ve tasarımcılığa yönelik güçlü dizüstü bilgisayarlardan orta seviye taşınabilir modellere kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerinde en iyi ekranlarla birlikte farklı kullanıcı türlerine sunuyor. Yaratıcı işlerin en uygun şekilde halledilmesini sağlayan bu kapsamlı ürün serisi ile Asus, kullanıcılara hayallerini gerçeğe dönüştürme imkanı veren yenilikler sunuyor.

ProArt Display OLED PA32DC

ProArt Display OLED PA32DC
ProArt Display OLED PA32DC

ProArt Display OLED PA32DC otomatik kalibrasyon için yerleşik bir kalibrasyon aracına sahip ilk OLED monitör. 31,5 inç 4K (3840×2160) HDR saf RGB Stripe OLED panel, 1.000.000:1 kontrast oranıyla VESA DisplayHDR 400 True Black sertifikasını hedefliyor. Kendi kendine ışık yayan bir OLED yapısına sahip bu panel 0,1 ms yerleşik tepki süresinin yanı sıra %99 DCI-P3 ve Adobe RGB renk gamı ve 10 bit renk derinliğiyle olağanüstü renk doğruluğu sunuyor. OLED ekran ayrıca gerçeğe yakın görüntüler sunmak için çeşitli HDR formatlarına da destek veriyor. Yerleşik kalibrasyon aracı ProArt 2.0 kalibrasyon yazılımıyla birlikte kolay bir renk kalibrasyon süreci sunuyor. Bunun yanı sıra Calman ve Light Illusion ColourSpace CMS gibi üçüncü taraf yazılımlarıyla da kusursuz bir şekilde çalışıyor. Her monitör HDR ve SDR renkler için fabrikada önceden kalibrasyon işleminden geçiyor.

Renklerin kritik önem taşıdığı işlerde ekran kullanıcıya yeniden kalibrasyon için bildirim gönderebiliyor. Kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek için verilen kablo klipsleri kabloları daha kolay düzenleme imkanı sunuyor. Her bir PA32DC’de yansımayı azaltan bir de
monitör siperliği bulunuyor.

ProArt Display OLED PA32DC farklı tür içerik üreticilerine en iyisini sunmak için tasarlandı. Profesyonel stüdyolar PA32DC’yi geleneksel referans monitörü sistemleri için referans monitör modunda kullanabiliyor. SDR ve HDR olmak üzere her tür formatta görüntüyü tek bir monitörde göstererek stüdyoda kullanımı kolaylaştıran ürün, metal taşıma kolu sayesinde farklı yerlere kolayca götürülebiliyor. Günlük monitör olarak kullanıldığında da stant üzerinde kullanıcılara ergonomik bir deneyim sunuyor.

ProArt X570-Creator WiFi

ProArt X570-Creator WiFi
ProArt X570-Creator WiFi

ProArt X570-Creator WiFi; yaratıcı profesyonellerin 3D modelleme, görüntü işleme, doku ekleme, post prodüksiyon ve kod dönüştürme gibi çok iş parçacıklı iş yüklerinin üstesinden gelmesi için tasarlandı. 14 + 2 güç aşamasına ve tamamen pasif bir soğutma sistemi tasarımına sahip olan anakart, sahip olduğu VRM soğutma bloklarıyla yoğun iş yükü altındayken bile sıcaklıkların düşük kalmasını sağlıyor. Pasif soğutmalı PCH de gürültü seviyesini azaltıyor.

ProArt X570-Creator WiFi

Anakartta başta Thunderbolt 4, dahili 10G ve 2.5G Ethernet, WiFi 6E, beş adet USB 3.2 Gen 2 girişi ve üç adet PCIe 4.0 M.2 yuvası olmak üzere zengin bağlantı seçenekleri bulunuyor. Bu sayede hızlı veri aktarımından ve geniş depolama seçeneklerinden yararlanılabiliyor. Ayrıca, profesyonel tasarım ve yaratıcılık stüdyoları için Asus Control Center Express’in gelişmiş USB girişi yönetimi özelliği sayesinde tasarım ve diğer önemli verilerin sızması önleniyor.

ProArt Projector A1

ProArt Projector A1
ProArt Projector A1

Tasarımlarının hayal ettikleri gibi olması için yüksek renk doğruluğuna ihtiyaç duyan yaratıcı profesyonellerin birinci tercihi ProArt Projector A1 olacak. Dünyanın Calman Verified sertifikalı ilk profesyonel projektörü olan bu model, Delta E < 2 seviyesine kadar fabrikada önceden kalibre edilerek olağanüstü renk doğruluğu sunuyor. Bu da ürünü sanat stüdyoları, galeriler ve müzeler için ideal hale getiriyor. 30.000 saat ömürlü 3000 lümen LED ışık kaynağı sRGB ve Rec. 709 renk gamlarının yüzde 98’ini kapsayarak olağanüstü kaliteli FHD görüntüler sunuyor. Görüntüyü daha da iyi hale getirmek için dört köşe ve 2D kenar düzeltme özelliği ve 1,2 kat yakınlaştırma imkanı veriyor. Böylece kısıtlı alanlarda da geniş görüntüler almak mümkün oluyor. ProArt Projector A1; iOS, Android ve Windows 10 cihazlarından kusursuz kablosuz aktarım desteği sunuyor. Ayrıca, Asus ProArt Preset ve ProArt Palette ile de programlanmış ayarlara ve renk ölçülerine hızla erişilebiliyor. ProArt Projector A1 satışa sunulmuştur.

ProArt Mouse MD300 ve ProArt Mouse Pad PS201

ProArt Mouse MD300 ve ProArt Mouse Pad PS201
ProArt Mouse MD300 ve ProArt Mouse Pad PS201

ProArt Mouse MD300, Asus Dial desteği veren ilk Asus mouse olma özelliğine sahip. Bu özelliğiyle mouse, kullanıcıların ayarlarda hızlı ve hassas değişiklikler yapmasını sağlıyor. Yanda bir tekerleği ve çok sayıda tuşu olan bu mouse’ta büyük ve bağımsız bir orta tuş ve oyunlara yönelik anahtarlar yer alıyor. Sağlam ve duyarlı tıklama olanağı sunan bu anahtarlar 50 milyon kez tıklamaya dayanıklı. Bunun aşılması durumunda sol ve sağ tuşlardaki anahtarlar değiştirilebiliyor. Hemen her yüzeyde hızlı ve hassas kullanım imkanı sunan lazer sensör 4200 dpi takip ve 1000 Hz sorgu oranına sahip.

ProArt Mouse Pad PS201’in sağ ve sol üst yanlarında kulak içi kulaklık, metal aletler veya bir dijital kalem koymaya uygun yerler bulunuyor. Asus AntiBacterial Guard kaplama yüzey dayanıklı ve temizlemesi kolay bir yapıya sahip. Silikon taban mouse pad’in hemen her yüzeye tutunmasını sağlarken aynı zamanda kameralarda beyaz ayarı yapmak için bir gri kart görevi de görüyor.

ProArt Display PA147CDV

ProArt Display PA147CDV
ProArt Display PA147CDV

Calman Verified sertifikalı 14 inç 32:9 ProArt Display PA147CDV taşınabilir monitör, dizüstü bilgisayarlara ekstra ekran alanı katarak yaratıcı profesyonellerin seyahat ederken üretkenliğini artırıyor. Ekrandaki gelişmiş Asus Dial ve Virtual Control Panel özellikleri uyumlu Adobe yazılımlarında iş akışları üzerinde ince ayar yapma imkanı veren kontrol ve kısayollarla yaratıcı işleri kolaylaştırıyor. Monitör ayrıca %100 sRGB ve Rec. 709 renk gamlarıyla geliyor. Fabrikada önceden yapılan kalibrasyon işlemiyle de Delta < 2 seviyesi elde ediliyor. Parmakla ve kalemle rahat kullanım için, 10 nokta dokunmatik panel Microsoft Pen Protocol 2.0 (MPP) teknolojisine destek veriyor. İki adet USB–C bağlantı noktasına sahip olan monitör, tek kablo üzerinden ses, görüntü ve güç aktarımı yapabiliyor. Micro HDMI bağlantı noktası da farklı giriş kaynakları kullanma olanağı sağlıyor. Seyahat halinde ve ofis dışında rahat kullanım için, PA147CDV’deki patent başvurusu yapılmış mekanik stant her yerde en uygun izleme açılarını sunuyor.

Diğer Asus görüntü ürünleri

Asus etkinlikte başka monitör ve projektörleri de duyurdu. Bu ürünlerle ilgili bilgiler de aşağıda yer alıyor.

ZenScreen OLED MQ13AH ve MQ16AH

ZenScreen OLED MQ13AH ve MQ16AH
ZenScreen OLED MQ13AH ve MQ16AH

Dünyanın ilk 13 inç OLED taşınabilir monitörü olan Asus ZenScreen OLED MQ13AH, 1.000.000:1 kontrast oranı, %100 DCI-P3 renk gamı, HDR10 ve Delta E < 2 renk doğruluğu gibi özelliklerle göz alıcı renkler, derin siyahlar ve son derece gerçekçi görüntüler sunuyor. 15,6 inçlik Asus ZenScreen OLED MQ16AH modeli de bulunuyor.

Asus ZenScreen OLED MQ13AH en ince yeri 5 mm olan süper ince profil, mobil kullanım için mükemmel. Yakınlık Sensörü teknolojisi monitör kullanımda değilken ekranı karartarak güç tasarrufu yapıyor. Ekran bir adet mini HDMI ve üç adet USB-C girişiyle farklı tür cihazlara bağlanabilitor. USB-C girişlerinin ikisi DisplayPort Alt Mode desteği sunarken biri de şarj özelliği sunuyor. Ayrıca giriş çıkışların yanlarda olması sayesinde kablo yönetimi kolaylaşıyor ve daha esnek kurulum imkanı elde ediliyor. Yerleşik tripod yuvası ve katlanabilir akıllı kılıf da kullanıcıların monitörü istedikleri açıda yerleştirerek kullanım kolaylığı sağlıyor.

ZenBeam E2 Taşınabilir LED Projektör

ZenBeam E2, 300 LED lümen ışık kaynağı ve 5 watt hoparlörü ile büyük ekranda eğlence sunuyor. Kompakt boyutlardaki ürün 2,5 metre mesafeden parlak 100 inç WVGA (854 X 480) görüntü oluşturabiliyor.

ZenBeam E2; Android, iOS ve Windows cihazlarından kablosuz görüntü aktarımı yapabiliyor. Otomatik Portre modu, entegre G sensörü ile kullanıcıların dikey ve yatay modlar arasında hiçbir ayar değiştirmek zorunda kalmadan anında geçiş yapmasını sağlıyor. Otomatik Portre modu ayrıca mobil cihazlardan dikey görüntü yansıtıldığında beliren siyah çubukları da ortadan kaldırıyor.

Modelde HDMI girişi, WiFi aygıtı ve şarj için USB Type-A girişi ve bir de kulaklık jakı yer alıyor.  ZenBeam E2’nin yerleşik pili tam şarjla dört saate kadar kullanım imkanı veriyor. Ürün diğer mobil cihazları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

TUF Gaming VG30VQL1A

Profesyonel oyuncular ve etkileyici bir oyun deneyimi arayanlar için tasarlanan TUF Gaming VG30VQL1A, 30 inç WQHD (2560×1440) 1500R kavisli ekrana, 200 Hz yüksek yenileme hızına ve 1 ms (MPRT) tepki süresine sahip. Özel Çok Düşük Hareket Bulanıklığı (ELMB) teknolojisine ve AMD FreeSync Premium özelliğine sahip olan monitör gölgelenme ve yırtılma gibi efektleri ortadan kaldırıyor.

HDR özelliğine de sahip olan VG30VQL1A, HDR10 formatına destek veriyor ve and covering sRGB renk gamının %127’sini kapsayarak harika kontrast ve gerçekçi renkler sunuyor.

Asus BE27ACSBK

27 inç QHD (2560 x 1440) IPS monitör modeli ASUS BE27ACSBK, 2 milyon pikselli FHD (1920 x 1080) web kamerasına ve mikrofon dizilimine sahip. Bu özellikleriyle model Microsoft Teams, Webex, Google Meet, Zoom ve diğer popüler uygulamalarda video konferans ve uzaktan eğitim için son derece ideal hale geliyor. Yerleşik web kamerası eğme (–10°, +10°) ve döndürme (–135°, +180°) ayarları sayesinde kullanıcının her yerde kadrajın içinde kalmasını sağlıyor.

Yapay Zeka Destekli Gürültü Engelleme Teknolojisine sahip iki adet mikrofon içeren ASUS BE27ACSBK, arka plan gürültüsünün neredeyse tamamını ortadan kaldırarak en iyi iletişim
deneyimini yaşatıyor. Yerleşik web kamerası yüzleri tanıyan ve görüntüyü en uygun hale getiren Otomatik Yüz Pozlama teknolojisiyle video konferanslarda daha iyi bir kullanım sunuyor. ASUS BE27ACSBK’de USB-C üzerinden DisplayPort ile 80 watt güç dağıtımı, iki
adet DisplayPort, bir adet HDMI girişi, USB bağlantı merkezi ve iki adet 2 watt stereo hoparlör bulunuyor. Ürün ayrıca 150 mm yükseklik ayarı, döndürme (±180°), çevirme (±90°) ve eğme (–5°, –35°) imkanı veren ergonomik bir standa sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER