Teknoloji

Asus ProArt Display ile Apple Pro Display’e meydan okuyor

asus proart display

Asus, profesyonel kullanıcılar için tasarlanan ProArt Display isimli yeni monitörünü duyurdu. Tam adı ProArt Display PA32UCG olan monitör, üst sınıf özellikleriyle dikkat çekiyor. Asus’tan verilen bilgiye göre; PA32UCG, dünyanın 1600 nit maksimum parlaklık seviyesi ve 120Hz değişken yenileme oranını birleştiren ilk ekranı olma özelliğini taşıyor. Bu özelliklerin yanına HDR desteğinin de eklenmesi, ProArt’ı Apple’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Pro Display XDR ile aynı çizgiye koyuyor.

ProArt ve Pro Display’in farklı güçleri olsa da, bu durum Asus’un iki monitör arasında karşılaştırma yapmasına engel olmuyor. Her iki monitör de 32 inç büyüklüğünde ve maksimum parlaklık seviyeleri 1600 nit. Apple Pro Display 6K çözünürlük sunarken, Asus ProArt’ta çözünürlük 4K’ya iniyor. ProArt PA32UCG, yenileme oranıyla Apple Pro Display’e üstünlük sağlıyor. Pro Display’de maksimum yenileme oranı 60Hz iken, ProArt’ta oran 120Hz’ye kadar yükseliyor. Yenileme hızı 48Hz ila 120Hz arasında ölçeklendirilebiliyor.

Asus, ProArt’ın HDR yeteneklerine dikkat çekmeyi de ihmal etmiyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, monitörde 1152 bağımsız mini LED arka aydınlatma ünitesi bulunuyor. Bu sayede bir görüntünün parlak ve karanlık alanları arasındaki en ideal kontrast oranı tutturuluyor. Monitör, üç ana HDR standardı olan 8HDR10, HLG ve Dolby Vision’ı destekliyor.

10-bit ekran, DCI-P3 ve Rec.20 renk gamları için de destek sunuyor. Asus, her bir monitörü fabrikada üç aşamalı ön kalibrasyon sürecinden geçirdiğini ve böylelikle monitörlerin en doğru rengi sunmasının mümkün hâle geldiğini vurguluyor. İki adet Thunderbolt 3, bir adet DisplayPort, üç HDMI girişi ve yerleşik bir USB hub’ı ProArt’ta mevcut.

Asus ProArt Display ne zaman çıkacak?

Asus ProArt Display PA32UCG önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde kullanıcılarla buluşmaya başlayacak. Monitörün fiyat etiketinde yazacak rakam şu an için açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER