Teknoloji

Asus CEO’su Jerry Shen 1 Ocak’ta görevinden ayrılacak

asus jerry shen

Asus, uzun süredir şirketin CEO koltuğunda oturan Jerry Shen‘in gerçekleştirilecek “kapsamlı kurumsal dönüşüm” çerçevesinde görevini bırakacağını açıkladı. Söz konusu dönüşüm çerçevesinde iki CEO’lu bir yapıya geçecek olan Asus’un mobil pazardaki stratejisinde de öncelikli odak noktaları oyuncular ve telefonun tüm özelliklerinden yoğun biçimde yararlanan kullanıcılar olacak.

Kısacası önümüzdeki dönemde Asus’un portföyünde daha fazla ROG Phone ve daha az ZenFone ile karşılaşmak muhtemel görünüyor. Bunun Asus’un başkanı Jonney Shih için de bir tür yenilgi anlamına geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Shih, bir röportajında akıllı telefon pazarını “lanet bir savaş alanı” olarak tanımlamıştı.

11 yıldır Asus’un CEO’luğunu yürüten Shen, görev süresi boyunca PadFone, Transformer, ZenBook ve ZenFone gibi ürün ailelerinin çıkışına öncülük etti. Shen, CEO koltuğuna oturmadan önce de 2006’da netbook dönemini başlatan Eee PC’nin arkasındaki ana beyin olarak dikkat çekmişti.

Shen, CEO’luk görevini bırakmasıyla birlikte Asus’un yönetimindeki aktif rollerini bırakacak. Tecrübeli yönetici, başkan ve CEO olarak B2B uygulamaları üzerine yoğunlaşan yeni bir Yapay Zekâ Nesnelerin İnterneti (AIoT) girişiminin başına geçecek. Ancak bu durum Shen ve Asus arasındaki bağların tamamen kopacağı anlamına gelmiyor. Asus, eski CEO’sunun yeni şirketinde yüzde 30 oranında hisse sahibi olacak. Shen, yeni şirketinde ve sektöründe de Asus’a yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Yeni dönemde Asus’un direksiyonuna geçecek isimler de belli oldu. 2015’ten bu yana şirketin operasyon şefliğini birlikte yürüten PC birimi başkanı S.Y. Hsu ve küresel müşteri hizmetleri başkanı Samson Hu, 1 Ocak 2019 itibarıyla Asus CEO’luğuna terfi edecekler

İLGİLİ HABERLER